Diyanet Harput Eğitim Merkezi'nde Eğitim Yeniden Başladı

Diyanet Harput Eğitim Merkezi'nde uzun bir aradan sonra yeniden eğitim başladı. 24 hafta sürecek olan Tashih-i Huruf Kursu'nun ilk gününde bir tören düzenlendi.

Diyanet Harput Eğitim Merkezi'nde Eğitim Yeniden Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törene İl Müftüsü Selami Aydın, Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, Eğitim Merkezi hocaları ve kursiyerler katıldı.

 

Kursiyerlerden Sait Bahşi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen Diyanet Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç yaptığı konuşmada;“Tıpkı tarihteki rıhle yolculukları gibi bizlerde eğitim merkezine Allah’ın rızasını kazanmak ve kendimizi en iyi şekilde yetiştirmek, Kur’an’ı daha iyi anlamak, tefekkür, tedebbür ve tezekkür etmek için, kısaca ilim yolculuğu için bir araya geldik. Tashih-i Huruf demek belki harfleri düzeltmek, okuyuşu güzel yapmak kadar Kur’an ile hemdem olmak ve tefekkür etmektir. Kur’an hayatımıza girip bizi değiştirmeyecekse, ahlakımızı ve Müslümanlığımızı değiştirmeyecekse, imanımızı ve imamlığımızı değiştirmeyecekse sadece okumaktan ibaret kalır. Onun için biz okumayı öğrettiğimiz kadar yanında ahkamını, ahlakını ve muamelatını da vermeye çalışacağız inşallah. Rabbim hepimizi bu yolda muvaffak eylesin. Kursumuzun ilk gününde kendisi de eğitimden gelen il müftümüzün yanımızda olması bize ayrıca bir güç vermiştir. Programımıza katıldığı için kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü  Selami Aydın ise okumanın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu.“İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. Camilerimiz Beytullah’ın şubeleridir. Nasıl ki hacca gidenler Duyufurrahman diye isimlendirilirse camiye ibadet için gidenler de Allah’ın misafirleridir. Camilerde görev yapan hocalarımız ise Resulullah Efendimiz’in makamında görev yapıyorlar. İmamlık vazifesi Peygamber Efendimiz’den bize miras kalmıştır. Dolayısıyla Peygamberimiz tarafından bize miras kalan bu mesleği icra ederken kendimizi çok iyi yetiştirmek zorundayız. İşte sizler bu ilim yuvasına bu maksatla geldiniz. İlmin önünde bir mertebe vardır o da edeptir. Okumuş cahil olmamak için okuma işini çok iyi anlamak durumundayız.

 

Allahu Teala; “Kim kendini bilir ise Rabbini bilir” buyuruyor. Onun için başta kendimiz olmak üzere insanı ve insanlığı çok iyi okumamız gerekiyor. Tıpkı beynin diğer azaları bir ahenk içinde yönetmesi gibi bizler de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek ve kâinatı iyi okuyarak hizmet kalitemizi arttırabiliriz. Cemaatimizle iletişimimizi geliştirmek için bu kurslar bir fırsattır. Burada görev yapan kıymetli hocalardan öğrenecek çok şeyler var ve bu da sizin göstereceğiniz gayrete bağlı. Özellikle kıraat ilmi süreklilik ister, tekrar ister. Rabbim ilim ve irfan yolunda hepinizi muvaffak eylesin. Buradan çok iyi yetişmiş bir şekilde ayrılacağınıza inanıyorum”dedi.

 

Bugün başlayan Tashih-i Huruf Kursuna, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Bingöl ve Tunceli illerinden toplam 43 İmam Hatip ve Müezzin Kayyım katılıyor.(