DİNLEYEN KİM?

DİNLEYEN KİM?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK toplantısında;  il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları arasında kongre sürecinde zaman zaman uyum sıkıntısı yaşandığı dile getirildi. Erdoğan, “Belediye başkanları ve milletvekillerimiz, il başkanlarımız ile uyumlu olmalı. Kendi aralarında rekabet olmamalı. Milletvekili arkadaşlarımız nefsani davranmasınlar. Son kararı genel merkez mekanizmalarımız verir. Bunu onlara da anlatalım” diyerek milletvekillerinin teşkilat işlerine karışmamasını gerektiğini ifade etti. Erdoğan, yeni üye sayısındaki artış ile ilgili de “Kongre sürecinde bulduğunuz yeni yüzler parti felsefesiyle uyumlu olsun” değerlendirmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu uyarıyı yapması da gösteriyor ki, Ak Parti birçok şehirde aynı sorunu yaşıyor ve bu sorun kendisine kadar ulaşıyor.

İl kongrelerinin başlayacağı önümüzdeki günlerde milletvekillerinin tarafsız kalması ne kadar mümkün olur bilinmez ama Genel Merkeze etki edip kongreye girecek tek ismi belirleme noktasında türlü girişimlerde bulunanların sayısı az olmayacak. Yani Erdoğan’ın bu uyarısına rağmen kerameti kendinden menkul bazı ağabeyler rahat durmayacak ve alışageldikleri gibi son dakika hamleleri ile genel merkezi etkileme huylarından vazgeçmeyecekler.

Elazığ için böyle bir sorun gözükmüyor. 63 günlük bir arayıştan sonra ataması yapılan Şerafettin Yıldırım’ın genel merkezin işaretiyle yeniden ve tek liste ile aday olması ve başkan seçilmesi bekleniyor. Ancak diğer şehirlerde ciddi kulisler dönüyor ve öyle görünüyor ki özel görevlendirilmiş bir birim, hangi isim bu konularda çok dayatma ve ısrarcı oluyor onun da çetelesi tutulacak ve Genel Kurulda o ismin üzeri kırmızı kalemle çizilecek.