DINDİK, VİRÜSÜ YENDİ

Mart ayından beri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan Corona Virüs salgın hastalığı, Dındikçileri hayata döndürdü.

DINDİK, VİRÜSÜ YENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Eylül 2006 tarihinde yayın hayatına başlayan ve 2 yıl sonra yayın hayatını bitiren, Elazığ’ın ilk mizah dergisi Dındik yeniden yayınlanmaya başlıyor.

Yayınladığı süreçte hem Türkiye’de hem de Elazığ’da büyük ses getiren Dındik Mizah Dergisi, yayın hayatında kaldığı 2 yıl gibi kısa bir sürede büyük beğeni kazanmıştı. Dındik Dergisi, 2016 Yılı’nda Ege Üniversitesi’nce düzenlenen Uluslar Arası Genç Akademisyen Kültür Kongresi’nde gündem konusu oldu. Veli Cem Özdemir ve Necat Çetin tarafından hazırlanan tahlilde Dındik Dergisi, tez olarak aktarılmıştı.

İmtiyaz Sahipliğini İ. Ekrem Katı’nın üstlendiği Salgından Sonra Dındik Mizah Gazetesinin yayın Danışmanlığını ise Elazığlı Ünlü Ressam ve Karikatürist Murat Sevinç yapıyor. Birçok tanınmış ismin yer aldığı kadroda ise Vehbi Coşkun, Uğur İncioğlu, Yücel Çakmak, Tahir Erdem, İbrahim Menengiç. Şah İsmail Gezici, İhsan Yüksel ve Oğuz Taşpınar gibi isimler yer alıyor.

Dındik’in klasikleri de bu dönem devam ediyor. 5 yumurta karşılığı satılacak olan Dındik’in, ilk çıktığı yıllarda Ağası olan Azim Ticaret’in sahibi Elazığlı İş İnsanı Aziz Çelik yeniden Ağası oldu. Ukuş Bibi, Yıldız Falız, Möhüm Haberler, Gönül Postasına düşenler, Gafama tahili, Ele deyiler bize garanuh gibi klasik köşelerde yeniden devam ediyor.

Corona Virüs döneminde evlere kapandıklarını dile getiren İ. Ekrem Katı, “Bu virüs biraz da bize yaradı. Kadromuzda yer alan arkadaşlarımızın çoğu Elazığ dışında yani büyükşehirlerde. Bu arkadaşlarımız Dındik’i yeniden çıkaralım diye bir teklifle geldiler. Tabii çoktandır birçok arkadaşımızdan böyle talepler geliyordu. Bizlerde durum değerlendirmesi yaptık ve çıkmaya karar verdik. Dergimizin Yayın Danışmanı Murat Sevinç ile de böyle bir düşünce içindeydik. 1 Haziran için hazırlıklara başladık. Sevgili Aziz Çelik bizleri kırmayarak, ‘Ağalığı kimseye kaptırmam’ dedi. Mayıs ayında hazırladığımız bu gazete bundan böyle her ay elinizde olacak. Umarım beğenirsiniz.” dedi.