DEVLETİ TARTIŞTIRMAK

DEVLETİ TARTIŞTIRMAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazı atamalar siyasi olarak hükümetin yetkisi çerçevesinde bakanlar tarafından yapılsa da devleti temsil eden makamların, tarafsız, eşit ve devlete olan güveni zedelemeyecek bir duruş sergilemesi gerekir.

Bu tür makamlarda görev yapanlar velev ki siyasi tavassut ile atanmış olsun devletin herkese eşit ve müşfik tavrını ortaya koyması gerekir ve bu konuna kendi geleceğini ve kendisini atayan makamlara hoş görünme yerine devleti ve devletin saygınlığını koruyacak bir duruş sergilemesi gerekir.

İlimiz valiliği görevine atanan Sayın Erkaya Yırık, çok kısa bir süre görev yapmış olmasına rağmen sık sık siyasi duruş sergilemekle itham edilir oldu.

Önce mahalle toplantılarına bir siyasi parti il başkanı ve milletvekilleri ile katılması sonucu CHP milletvekili Gürsel Erol’un uyarısına muhatap oldu. Bu gelişmenin yaşanmasının ardından mahalle toplantıları siyasi formattan resmi formata döndü ve Rızaiye Mahalle toplantısına CHP Milletvekili Gürsel Erol da davet edildi.

Vali Yırık daha sonra yine bir siyasi parti il başkanını kurumsal ziyaret olmasına rağmen parti binası yerine çalışma ofisinde ziyaret etti.

Sonrasında da farklı siyasi parti il ziyaretleri olmadı. Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş’un açıklamalarından da öğrendik ki farklı siyasi partiler ziyaret edilmediği gibi randevu taleplerine de uzun süreden beri yanıt verilmemiş.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, bu duyarsızlığa ve daha fazla tahammül edememiş olacak ki yaptığı açıklamada şunları söylemiş:

 “Elazığ Valisi'nin Haziran ayında göreve başlaması ile birlikte ilimizde faaliyet gösteren STK, Dernek, Vakıf, Siyasi Parti vb. gibi kurum ve kuruluşların hayırlı olsun ziyaretleri kapsamında randevu taleplerine olumlu cevap vererek makamında ağırlayan Sayın Vali Erkaya YIRIK, maalesef Yeniden Refah Partisi olarak iki kez randevu talep etmemize rağmen bizlere olumlu ya da olumsuz geri dönüş olmamıştır.”

Elbette insanların kendine özel bir dünya görüşü ve herhangi bir siyasi partiye karşı temayülü olabilir. Oy günü gider bu kararını sandığa yansıtır ve desteğini verir. Ancak devleti temsil makamında bulunan bir idareci, geçmişte aday adayı da olsa, aday da olsa, milletvekili de olsa kendi siyasi görüşünü bir tarafta tutmalı ve yönettiği tüm vatandaşların idarecisi olmalı.

Aksi davranış ve farklı yorumlamalara kapı aralayan davranışlar sadece ilgiliyi değil, devleti yıpratır ve güven duygusunu aşındırır. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesi yara alır.  Ve bu durum, üst yöneticilerin ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tasvip ettiği bir davranış değildir.

İdarecilerimiz, hizmetleri ile gündem olmalı. Şehri bir noktadan daha iyi bir noktaya taşıyacak projeleri ile gündeme gelmeli. Ortak aklı ve şehrin dinamiklerini bir hedefe kilitleyip sinerji oluşturmalı. 

Tam yazıyı bitirdik ki Elazığ Valiliği resmi sitesine bir haber düştü.  Şöyle deniyordu: “Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet GÜL, Elazığ İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet KARA, Valimiz Sayın Erkaya YIRIK'ı ziyaret etti.”

Ne diyelim peki biz bu gelişmeye: söylenecek tek söz var: “Ba'de harab-ül Basra”

Bu gelişme sonrasında bu yazıyı yayınlamakla yayınlamak arasında bir tereddüt yaşamadık değil. Ancak vali ziyaret de gösterdi ki idarecilerimizin bu yazıya epey ihtiyacı varmış.