DEVLET LOJMAN SATAR, DSİ YENİ LOJMAN YAPAR

DEVLET LOJMAN SATAR, DSİ YENİ LOJMAN YAPAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlete ait çok sayıda lojmanın satışı bir kez daha gündeme geldi. İlk etapta 6 ilde başlayan lojman satışları önümüzdeki süreçte Ocak ve Şubat aylarında Elazığ’da da gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 Devlet lojmanlarının öncelikli olarak kamu çalışanlarına satılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, Bursa ve Ankara'da 186 lojman satışa sunuldu.

 Peşin satın alma tercihinin kullanılması halinde memura ihale bedeli üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. Öte yanda Ocak ve Şubat aylarında ihale satışlarının Elazığ’da da gerçekleştirileceği gelen bilgiler arasında.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yurt genelinde genel bütçeli idarelere tahsisli 218 bin 575, diğer kurumlara tahsisli 30 bin 939 olmak üzere toplam 249 bin 514 kamu lojmanı bulunuyor.

Kamu, kendine ait lojmanları satışa çıkartırken ve bu konuyla ilgili yaklaşık 5 yıldan beri hazırlık yapılırken,  DSİ tüm siyasi ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere şehrin merkezi olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ve birçok yetişmiş çam ağacının  yok olmasına sebep olan  110 lojman yaptı ve tamamladı.

Şimdi sorası geliyor insanın. Lojman satışına karar veren ve bunu uygulamaya geçiren devlet ile şehir merkezinde  yeni lojman yapmasına izin  veren devlet aynı devlet mi? Yoksa devlet içinde farklı devlet mi var?

Şehrin kangren olan ilk üç sorununu  çözemeyen DSİ, bu sorunları görmezden gelip kendi müdür ve mühendislerine  lojman yapma gibi bir dokunulmazlığa sahipse biz iyisi mi Uluova’yı da Kuzova’yı da Hamzabey içme suyunu da unutalım.

Önceliklerini unutan  bir kurum ve bu kurumun bağlı olduğu Genel Müdürlük ve Bakanlık bu lojmanlara izin  vermişse bize halt etmek düşer.