Dev organizasyon Elazığ'da sürüyor

Okullararası Türkiye Futbol Şampiyonası finalleri Elazığ'ın ev sahipliğinde devam ediyor

Dev organizasyon Elazığ'da sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Haber: Hüseyin Kabukçu

Okullararası Türkiye Futbol Şampiyonası finalleri Elazığ’da tüm heyecanıyla sürüyor.

Çarşamba günü başlayan turnuvada Pazar günü final maçları oynanacak. Bölge elemelerinin ardından başarı sağlayan 8 ekip şampiyonluk için mücadele ediyor. Organizasyona bir çok ilden katılım sağlandı. Turnuvada Diyarbakır, Ankara, Giresun, Gaziantep ve İstanbul’dan takımlar mücadelelerini sürdürüyor.

Turnuvaya ilişkin olarak bilgiler veren Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Birimi Sorumlusu Cihan Erdim; “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa olarak organize ettiği bir turnuva. Okul sporları kapsamında da bütün branşlarda yıl boyunca müsabakalar oynanmakta. İlk olarak il içindeki okul takımları birbirleri ile mücadele ediyor. Daha sonra başarılı olan takımlar grup maçları oynuyor. Grup müsabakalarında da başarılı olan takımlar Türkiye Finalleri’nde mücadele etme hakkı kazanıyor. Futbol Gençler Finallerini de Elazığ’a verdiler. Bizim için çok önemli bir kazanım. Hem ekonomik anlamda hem de şehrin tanıtımı anlamında bir kazanımdır. Çünkü artık Türkiye finaline kalan 8 takım buraya geldi. Bu takımlar hem şehrimizdeki otellerde kalıyor hem de esnafımız para kazanıyor, katkı sağlanıyor. Elazığ’da iyi takımlar mücadele ediyor. Turnuvalarda Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Okulu’nun ekibi bulunuyor. Ankara, İstanbul, Gaziantep illerinin iyi futbol takımları organizasyona katıldı. Seyir zevki de oldukça güzel. Ancak bir serzenişte bulunmak istiyorum. Okullar Arası Türkiye Futbol Şampiyonası finalleri ile ilgili basında, sosyal medyada İl Müdürlüğümüzün bünyesinde duyurularını yaptık ancak çok fazla ilgi gösterilmedi.” şeklinde konuştu.

Turnuvanın ikinci gün karşılaşmalarını Elaziz Belediyespor Teknik Direktörü Alaattin Tutaş ile yardımcısı Ender Çınar, Elazığspor Genel Koordinatörü Veysi Şimşek, Elaziz Belediyespor Kulüp Müdürü Metehan Kaçar, Elazığspor İdari Koordinatörü Murat Ertürk, Medya Sorumlusu Eray Değer ve Güvenlik Sorumlusu Ali Mülayim de tribünden takip etti.