DERİN VE ETKİLİ GÜÇ

ELAZIĞ'DA GÖRÜNMEZ BİR GÜÇ VE YETKİYİ ELİNDE BULUNDURAN BİR LOBİ, ŞEHRİN GÖRÜNÜRDEKİ SİYASİLERİ VE YÖNETİCİLERİNE RAĞMEN HER ZAMAN VE HER ZEMİNDE SÖZÜNÜ GEÇİRMEYİ BAŞARIYOR

DERİN VE ETKİLİ GÜÇ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da siyasetin ve il yönetiminin de üzerinde olan bir güç, tüm bürokrat atamalarını yapıyor, bazı kurumların tüm iş ve  işlemlerine müdahale ediyor ve kurduğu vesayet sistemi ile kurum yöneticilerini kendi istediği gibi yönetebiliyor.

Devlet yönetim teamülleri ve hiyerarşisine uymasa ve böyle bir durum kabul edilir gibi durmasa da etkili bu lobi, şehri bir çok noktada dizayn etmeyi de başarıyor.

BÜROKRAT ATAMALARINDA  SON SÖZ BU LOBİNİN

Elazığ için ataması yapılacak bir bürokrat için son  sözü yine bu lobi söylüyor. Milletvekillerinin bir isim üzerinde anlaşamaması ya da anlaşdığı  halde bu kişi eğer lobinin yörüngesine girme ihtimali yoksa atanmıyor ve bir vesile ile yarıştan kopartılıp devre dışı bırakılıyor.

Ataması, bu lobi ve derin güçten geçen her bir bürokrat ise kendisini bu klik ve hizbe karşı borçlu hissediyor ve tüm işlerinde, icraatlarında ve hatta yaptığı kurumsal ihalelerde bu ekipten onay ve yönlendirme alabiliyor.

MİLLETVEKİLİNDEN HABERSİZ

Bir milletvekili danışmanı etrafında öbekleşen ve birçok icraat ve yönlendirmelerini bu milletvekili adına ancak ondan habersiz yapan etkili lobi, şehrin kalburüstü iş adamları ve zenginleriyle de özel dostluklar kurup değişik işler kovalayabiliyor, ortaklıklar yapabiliyorlar.

Şehirde her şey bizden sorulur ve bizsiz yaprak bile kımıldamaz hava ve konumunda olan, her konuda yolları kendilerine çıkarmayı başaran lobinin etkili ve güçlü isimleri, kendilerini şehrin gerçek sahipleri ve yöneticileri konumun da görüyor ve bunun konuşulmasından da herhangi bir rahatsızlık duymuyor.

 

KENDİ YÖRÜNGESİNDE DÖNEN GALAKSİ GİBİ

Halay başını bir vekil danışmanının çektiği bu  ekibin bürokrat ataması ve bunların kendi emir ve talimatları doğrultusunda yönlendirme çalışmaları, lüks mekânlarda yemek ve çay faslıyla başlıyor, kendisinden garanti alınan isim bürokrat olarak atanıyor ve sistemin devamı sağlanıyor.

Bürokrat atamalarında hiçbir liyakat, davaya sadakat, dürüstlük, güvenirlik ile etik ve ahlaki değer aramayan ekip, önemli bir göreve getiremedikleri şahısları, tüm defolarına rağmen daha üst bir makama atama ve bununla gurur duyma konumuna bile getiriyorlar.

PATLAK VERMEK ÜZERE

Siyasiler, parti yönetimi ve samimi tabana rağmen her vadide at koşturmaya devam eden ekibin yakın zamanda adını kullandıkları siyasiyi de zora sokacak usulsüzlükleriyle gündeme geleceği, atadıkları bürokratların istek ve taleplerden bunaldıkları ve istifanın eşiğine geldikleri konusunda da yaygın bir kanaat oluşmuş durumda.

ZARARINI SİYASİLER ÇEKİYOR

Kamuoyunda sıklıkla konuşulan ve ciddi bir rahatsızlık duyulan bu olaylarla ilgili siyasilerin ciddi sıkıntı yaşayacakları ve bedellerini de kendilerinin ödeyeceğini belirten vatandaşlar, bu konuda önlem alınmasını ve bu ekibin kontrol altına alınması gerektiğini ifade ediyorlar. Bu dedikodulardan diğer siyasilerin ve teşkilatların da rahatsızlık duyduğunu belirten vatandaşlar, önlem alınmadığı takdirde bunun siyasi bedelinin ağır olacağını ifade ediyorlar.