DEPREMZEDELER İÇİN GÖNÜLLÜ YARDIM ETTİ, AŞIRI YÜKLENMEDEN BELİNİ KIRDI

Erkan BAY/ Merkez  üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören insanlara yardım etmek için, depremin 2'nci günü Kızılayın depremzedelerin için tırlarla gönderdiği katalitik soba ve tüpleri boşaltırken aşırı zorladığı belini kıran Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 4'ncü sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Polat'a (23)  çelik korse takıldı.

DEPREMZEDELER İÇİN GÖNÜLLÜ YARDIM ETTİ, AŞIRI YÜKLENMEDEN BELİNİ KIRDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da meydana gelen  6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören insanlara yardım etmek için gönüllü olan Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği 4'ncü sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Polat (23), Depremin 2'nci günü depremzedeler için gönderilen katalitik soba ve tüplerin boşaltılmasına yardım etmek üzere arkadaşıyla gece 23.00 sıralarında Kızılay'ın deposuna gitti.

Diğer gönüllü vatandaşlar ile malzemelerin tırdan boşaltılmasına yardım eden Polat, saatler sonra sırtının ağrıdığını hissetti. Eve gittiğinde ağrılarının artması üzerine ailesi Polat'ı Fırat Üniversitesi Hastanesine götürdü. Hastane de yapılan muayenede   Polat'ın  aşırı yüklenme nedeniyle belinin kırıldığı anlaşıldı. Doktorlar tarafından çelik korse takılan Polat, 2 ay  boyunca evde istirahat edeceği öğrenildi. 

Eve geldiğinde ağrılarının arttığını ifade eden Mehmet Fatih Polat," Depremden sonraki gündü. Arkadaşlarımda ordaydılar zaten, bize yardıma ihtiyaçları olduklarını söylediler. Bende gittim ve elimden geldikçe yardım etmeye çalıştım. Biraz ağır kaldırdım herhalde. Ordayken fazla fark etmedim, biraz ağrım vardı ama. Eve geldiğimde ağrılarım artmaya başladı. Hastaneye gittim ve belimin kırık olduğunu öğrendim. 2 ay bir tedavi sürecim var. Çok şükür iyiyim." dedi.

Polat,"Sonuçta bizde mağdurduk. Depremzedeydik. Ailemizin güvende olduğundan emin olduktan sonra, bizde arkadaşlarımızla birlikte elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Arkadaşlarımız halen devam ediyor. Rabbim bizlere bir daha böyle afetler göstermesin. Zor dönemlerden geçiyoruz." dedi.