DEPREMZEDELER ELAZIĞ'DAKİ ÇADIR KENTLERDE

Başak MERAL GÜNDÜZ/24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'da AFAD ve Kızılay tarafından kent merkezinde başta Kültür Park olmak üzere 5 bin çadır kuruldu. Çadırlarda, çoğu evleri ağır hasarlı olan ve evlerine girmek istemeyen vatandaşlar kalmaya başladı. Vatandaşlar için çadırların kurulduğu alanlarda Türk Kızılay'ı çalışmalarını sürdürürken, depremzedelere 3 öğün yemek verilmeye başlandı. 

DEPREMZEDELER ELAZIĞ'DAKİ ÇADIR KENTLERDE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür Park Çadır Kentte; deprem sırasında evinde olduğunu dile getiren Remzi Şamak "Deprem olunca herkes gibi biz de ailece dışarıya attık kendimizi. Kültür Mahallesi sakiniyiz.Şu anda da Devletimizin kurduğu çadırlar da kalıyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Güvenli  alandayız sağ olsunlar bizimle ilgileniyorlar. Sadece yardımları alırken sıkıntı yaşıyoruz. Yaşlı olduğumuz halde Suriyeli vatandaşlardan saygı görmüyoruz. Battaniye ve yorganları el arabalarıyla taşıdıklarını görüp üzülüyoruz” dedi.

Yine Kültür Park Çadır Kentte üç gün boyunca kalan Fahrettin Barolay ise; evlerinin hasar gördüğünü ve yapılan yardımlardan memnun olduklarını güvenli alanda olduklarını ama hizmetleri alırken Suriyeli vatandaşların kendilerine fırsat vermediklerini,kavgacı yapıda olduklarını yemek sırasına bile giremediklerini saygısız olduklarını belirtti. Barolay beklediklerinin sadece saygı olduğunu gözetim ve  denetimlerin olması halinde daha da rahat edeceklerini ifade etti.