DEPREM VE PANDEMİ SONRASINDA ELAZIĞ'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ

Başak MERAL GÜNDÜZ/Göçer İnşaat Genel Müdürü M. Furkan GÖÇER deprem ve pandemi sonrasında inşaat sektörünün durumunu gazetemize anlattı.

DEPREM VE PANDEMİ SONRASINDA ELAZIĞ'DA İNŞAAT SEKTÖRÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜRKİYE BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTEREREK ELAZIĞ’A AKIN AKIN YARDIM GÖNDERDİ

Furkan Göçer ”Elazığ’da 24 0cakta 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında bir çok can ve mal kaybı yaşandı. Yıkılan binaların içesinde 41 insanımız can verdi. Bir çok insanımız evsiz kalarak soğuk kış günü çadırda kaldı. Ve sonrasında evi yıkılan vatandaşlar devletimiz tarafından hızlı bir şekilde oluşturulan konteyner kentlere yerleştirildi. Devletimizin şefkatli yüzünü ve kudretini bir kez daha görmüş olduk. Türkiye büyük bir dayanışma örneği sergileyerek Elazığ’a akın akın yardım gönderdi” dedi.

 

DEPREMİN DEĞİL İHMALİN İNSANLARI ÖLDÜRDÜĞÜNE BİR KEZ DAHA ŞAHİT OLDUK

Göçer, ”Depremin değil ihmalin insanları öldürdüğüne bir kez daha şahit olduk.2007 deprem yönetmeliğine tabi binaların hiç birinde hasar olmaması Çevre şehircilik bakanlığımızın ne denli koruyucu ve önleyici önlemler aldığını göstermektedir. Özellikle yapı denetim sistemiyle binalarımızın yapımındaki her imalat kontrol altına alınarak projesine uygun imal edilmektedir. Burada en büyük görevlerden biri yapı denetim firmalarına düşüyor. Yapı denetim firmaları bina kontrollerini titizlikle yaparak halkımızın güven içinde oturmasını sağlamalıdır. Elazığ depremin şokunu atlatamadan covid-19 pandemisiyle karşı karşıya kaldı. Hasarlı binaların yıkımlarının başladığı şu günlerde esnaf zor günler yaşıyor. Binaların kentsel dönüşümünün tamamlanıp, refah içerisinde yaşayacağımız güvenli yapıların oluşacağı günleri heyecanla bekliyoruz. Bir çok hasarlı yapı sahibi bir an önce yeni evine kavuşmayı bekliyor” dedi.

 

COVİD 19’DAN DOLAYI BİR ÇOK SEKTÖRDE OLDUĞU GİBİ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE TEDARİK PROBLEMİ YAŞIYORUZ

Furkan Göçer, Covid 19 dan dolayı bir çok sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de tedarik problemi yaşamaktayız. Fabrikalarda üretimin aksaması ve döviz kuru artışıyla birlikte ihracata yönelmeden dolayı ürün sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sıkıntılara rağmen dışarıda kalan hemşerilerimizin mağdur olmaması adına hızlı şekilde projelerimizi tamamlayıp, yeni kentsel dönüşümlere başlamak istiyoruz. Malzeme fiyat artışlarından dolayı maliyetlerin yüksek olması ev fiyatlarını dengede tutmayı zorlaştırıyor. Riskli bina sahiplerinin müteahhit seçerken , sermayesi ve yatırımı bu şehirde olan , ekip ve iş gücünü bu şehirde sağlayan yerel müteahhitlerden yana kullanması şehrimizin kalkınmasına büyük oranda fayda sağlayacağını söyledi”