DENSİZLİK!..

Son günlerde artan koronavirüs vakalarıyla birlikte sosyal medyada da üçüncü şahısların hastalığa yakalandığı haberleri ve paylaşımları da gırla gidiyor. 'Çok sevdiğim falan insan ya da yakınım koronavirüse yakalanmıştır' ile başlayan paylaşımlar çok masumane görülebilir belki ama hasta olan kişinin psikolojisi ve çevresinin tedirginliğini düşünürsek çok da  doğru değil yapılanlar.

DENSİZLİK!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kişinin kendisinin yayınlamadığı, paylaşmadığı ve duyurmadığı kendisi ile ilgili bir önemli konuyu paylaşmak sana mı düştü işgüzar kardeş. Ne hakla ve hadle insanların özel konumlarını ve hastalıklarını paylaşıyorsun.

Bu paylaşımı yapanların bir an empati yaparak kendi hastalığının afişe edildiğini ve herkesin konuştuğunu, iyileştikten sonra da o insana olan bakış ve fiziki mesafe konusunda yaşanan tedirgin ve istem dışı da olsa izolasyonu düşünsün. Sonra da nasıl bir halt işlediğine baksın.

Hasta üzerinde daha büyük bir yıkım ve psikolojik çöküşe sebep olacak önemli bir meseleyi sosyal  medya paylaşımının şehvetine ve beğeni kompleksine alet etmek ve matah bir işmiş gibi her bir yoruma oturup hasta olan kişi yerine teşekkür etmek en hafif tabirle densizliktir ve hatta daniskasıdır.