DENSİZLİK

ŞEHRE HİÇ BİR KATKISI OLMAYAN EKRAN SEVDASI İLE VE PROTOKOLDE OTURARAK ŞAHSİ GELECEK HESAPLARI YAPMAKTAN ÖTE BİR  HİZMETİ OLMAYAN BAZI STK'LAR ŞEHRİN VE ORCİĞİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK ORCİK VE BAĞBOZUMU ŞENLİKLERİNE KARŞI  SÖZÜM ONA MANEVİ GEREKÇELERLE KARŞI ÇIKMALARI ANLAMSIZ BULUNDU

DENSİZLİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

        Şehrimizin her alanda kalkınması ve gelişmesi amacıyla bir çok etkinlik ve fuarlar düzenlenmesine rağmen yeterli tanıtım ve marka oluşturulması bir türlü sağlanamıyor.

Şehirlerin kendi yöresel ürün ve tatlarını ülke ve dünya gündemine taşımak ve bunu ekonomik olarak şehrin katma değerine dönüştürmek için festivaller büyük önem taşıyor.

ÜRÜN VE ÜNLÜ

Bir ürünü tanıtmak için küçük düşünmek ve kendi kavuğunda kalmak yetmiyor. Ürünü bir ya da birkaç ünlü sanatçı ya da kendi alanında ün yapmış bilim adamı ya da yazarlarla yapmak daha kalıcı ve sürdürülebilir oluyor.

TOLGA AĞAR İLGİSİZ KALMADI

Şehrin ekonomisine yönelik bir çok işadamı ile görüşerek  geleceğe  dair  önemli projeleri takip eden Ak Parti Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, hem oldukça beğenilen ve doğal bir lezzet olan orciğin markalaşma sürecine katkı sunmak hem de üniversite öğrencilerinin ve tüm gençlerin taleplerine kayıtsız  kalmama adına bir festival düzenleyeceklerini açıklamıştı.

İL YÖNETİCİLERİNDEN DESTEK

Orcik ve Bağbozumu festivalinin şehrin  tanıtımı yanında ekonomik hayatına da katkı sunmak amacıyla festivalin başarılı geçmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade etmişlerdi.  Elazığ valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ETSO Başkanı Asilhan Arslan ile diğer kamu kuruluşu ile bazı STK’ların destekleri olmuştu.   

SANATÇILAR SORUN OLMUŞ

Festivalin tüm hazırlıkları devam ederken konser verecek Funda Arar ve Yıldız Tilbe gibi isimler gerekçe gösterilerek festivalin iptalini isteyen az sayıdaki bazı STK’lar gençlerden ve halktan tepki çekti.

İMAN MESELESİ YAPILDI

Ülkemizin saygın ve kendi dallarında zirvede bulunan ve gerek dünya götüşleri  gerekse Gezi ve benzeri olaylara destek ve prim vermedikleri gibi milli ve manevi konularda  dik durmayı başarmış, şehit haberleri geldiğinde terör örgütüne yönelik cesurca paylaşımlar yaparak PKK ve HDP’ yi acımasızca eleştirmiş sanatçılar  Funda Arar ve Yıldız Tilbe’ye yönelik tabela STK’larının tepkisi anlamsız bulundu.

Bu iki sanatçının ilimizde konser vermesiyle tüm şehir halkının dinden çıkacağı ve dindiz olacağına yönelik paylaşım yapan bazı STK başkanlarının şov yaptıklarını ifade eden vatandaşlar, bu paylaşımı yapan ve onaylayan birçok STK başkanının yakını ve akrabalarının da  konsere gelmek için sabırsızlandığını ifade ediyorlar.

GENÇLERİ ANLAMADILAR

Gençleri kurtarmak ve onları milli ve manevi değerlerle mücehhez yetiştirme iddiasında olan STK’ların gençlerin ruhunu ve beklentilerini anlayamadıkları için başarılı olamadıklarını ve bu yüzden gençlik üzerinde hiç bir etkilerinin olmadığını ifade eden vatandaşlar, kendi evlerinde bu sanatçıların şarkılarını izleyip de toplumda bu sanatçılara karşı çıkmanın da iki yüzlülük olarak ifade ettiler.

ŞEHİR İSTİYOR

Festival kapsamında orciğimizin daha etkin duyurulması için çok isabetli ve doğru düşünülerek belirlenmiş Funda Arar  ve Yıldız Tilbe konserini şehrin yüzde 99’unun istediğini ve  beklediğini ifade eden vatandaşlar, bu konuda istemezükçü takılan isimlerin bir bardak suda fırtına kopararak şahsi reklam peşinde koştuklarını ifade ediyorlar.

FESTİVAL EMİN ELLERDE

Gençlerin sevgisine mazhar olan ve gençlerin duygularına tercüman olan Ak Parti Elazığ milletvekili Tolga Ağar’ın girişimleri ile başlatılan 13. Orcik ve Bağbozumu Festivalinde sona gelindi.

Organizasyonun kusursuz gerçekleşmesi için profesyonel bir ekiple çalışmalarını yürüten Ağar, gelinen nokta ile ilgili kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

GENÇLERİN ÇAĞRISI KARŞILIKSIZ KALMADI

Birçok ilde yapılan festivallerin ardından Elazığlı gençlerin twitter üzerinden gerçekleştirdiği #TolgaAbiBiziFestivaleGötür hashtagi ile başlattığı festival çağrısına, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’dan müjdeli cevap gelmiş orcik festivalinin yapılacağı duyurulmuştu.

12- 13 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 13. Elazığ Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Zülfü Tolga Ağar bu güzel serüvenin Twitt’e verdiği bir cevap ile başladığını ifade etti.

PROFESYONEL BİR EKİPLE ÇALIŞIYORUZ

Genç bir kardeşimize verdiğimiz bir twitt ile başlayan bir serüveninin hayırlı ve önemli bir festivale dönüşeceğini ifade eden Ak Parti Milletvekili Ağar, herhangi bir aksaklık olmaması için ,işinin ehli profesyonel ekiple çalıştıklarını belirtti.

İL YÖNETİCİLERİNİN DESTEĞİ BÜYÜK

Festivalin, şehrimizin tanıtımına ve tarımsal ürünlerimizin markalaşma sürecine katkı sunması amacıyla il yöneticilerinin önemli desteklerini gördüklerini belirten Ağar şunları söyledi: “Festivalin başarıyla gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen Sayın Elazığ Valimiz Çetin Oktay Kaldırım Bey’e, Sayın Belediye başkanımız Şahin Şerifoğulları Bey’e ve kendilerinin koordinesinde çalışan kurum müdürlerimize teker teker çok teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsi bu konuyu bizlerden daha çok sahiplendiler. Çok güzel bir festival olacağına inanıyorum. Tabi, bunların iyi bir noktaya gelebilmesi için profesyonel arkadaşlarla da çalışmamız gerek. Korhan Bey bizim eskiden beri tanıdığımız en son da Teknofest’i T3 Festivali’ni yapan arkadaşımız. Rica ettik yoğun programına rağmen sağ olsunlar kendisi de bir Elazığ sevdalısı olarak bizleri eskiden beri sever, siyasette de beraber olmuştuk gençliğimizde. Bütün programlarını kapattı. Kendisi buraya geldi ve ben 10 gün boyunca Elazığ’dan ayrılmayacam, festivalin sonuna kadar burada olacağım dedi.”

KUSURSUZ OLMASINI İSTİYORUZ

Festivalin her aşamasını üstlenen profesyonel ekibin kattığı organizasyon gücü ve bizim kurumlarımızın verdiği destek gücüyle gerek Valilik gerek Belediye ve gerekse  Tarım İl Müdürlüğü destekleriyle çok güzel bir festival olacağına inandıklarını ifade eden Ak Parti milletvekili Tolga Ağar, şunları ifade etti:

“Tabi ki bu bizim ilk festivalimiz. Kusurumuz olursa af ola. Ama hayırlısıyla çok keyifli bir festival olacağını son yaptığımız toplantı da görmüş oldum. Ben buradan tekrar Korhan Bey’e ve çalışma arkadaşlarına Elazığ’a teşrifleri ve bizlere yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum”

TAŞTEKİN: ÇEVRE İLLERDEN DE YOĞUN İLGİ OLACAK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın isteği üzerine festivalin koordinatörlüğünü kabul eden ve en son Teknofest gibi Dünyanın en büyük teknoloji Festivali’nin koordinatörlüğünü yapan Korhan Taştekin ise yaptığı açıklamada, “Elazığ’da 2 gün boyunca eğlenecekleri ve orciği sadece Elazığ değil tüm Türkiye’ye tanıtacakları güzel bir festival olacak. Ulusal basın başta olmak üzere tüm basın mensuplarını da festivale davet ediyoruz. Çevre illerdeki vatandaşlarımızı da aynı zamanda davet ediyoruz. İnşallah Elazığ’a yakışır güzel ve hoş bir festival olacak” dedi.

 

FUNDA ARAR VE YILDIZ TİLBE KONSERİ

Bu yıl 13.sü düzenlenen Orcik Festivalinde ünlü sanatçılarımız Funda Arar ve Yıldız Tilbe’nin konserlerinin yer almasından dolayı büyük bir ilgi olacağını ifade eden gençler, konsere davet edilen isimlerin çok isabetli olduğunu ve kendilerini dinlemek üzere on binlerce gencin konser alanına akacağını ifade ettiler.