DENETİM YAPILIYOR

Nisa Yılmaz/Harput'ta Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi'nin inşaatlarındaki hafriyatın gelişi güzel boşaltıldığı yönünde gündeme gelen söylentilerin ardından Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi ekipleri harekete geçti.

DENETİM YAPILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HARPUT’A SAYGISIZLIK

Elazığ’ın tarihi yerleşim yerlerinden biri olan  Harput’ta yapımına başlanan  Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi inşaatındaki hafriyatların gelişi güzel alanlara döküldüğü yönünde haberlerin gündeme gelmesi ve sosyal medya da tepkilerin çoğalmasının ardından yetkililer harekete geçti.

 

BİR VATANDAŞ TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Harput’da yapılacak olan  Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi’nin yapım çalışmaları sürerken inşaat alanından çıkan hafriyatların Harput’un tarihi yerlerine dökülmesi kamuoyunun tepkisine neden oldu. Harput Külliyesi’nin inşaat alanından bir vatandaş tarafından çekilen görüntü ise yapılacak olan Külliye’nin itibarına gölge düşürdü.

   

KAMYONLA ÇATALKAYA MEVKİSİNE DÖKÜYORLAR

Çekilen görüntülerde  hafriyatların kamyonla  “Çatalkaya kışladı, kar yağmaya başladı” türküsüne konu olan Çatalkaya mevkîsini döküldüğü tespit edildi. Bunun üzerine sosyal medya da bir çok vatandaş paylaşımlarda bulunarak tepki gösterdi. Bir çok vatandaş 2021 yılında bitecek olan Külliye’den çıkan hafriyatların bu şekilde dökülerek Harput’a zarar mı verecek ? sorusunu yöneltti.

 

İNCELEME  BAŞLATILDI

UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine alınan Harput’un tarihi dokusuna zarar verecek şekilde dökülen hafriyatlar nedeniyle Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ve  Elazığ Belediyesi ekipleri inceleme başlattı. Yaşanan bu çevre kirliliği ile ilgili birim çalışmalarına başlarken, yaşanan olay ile ilgili geniş çaplı denetim başladı.

 

EKİPLER ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci,“Çevre Yönetimi ve Denetimindeki ve Tabiat varlığındaki ekipler çalışmalarına başladı. Elazığ Belediyesini de bilgilendirdik. Çünkü o alan mahalledir. Ekipler çalışmalarına başladı. Gerekli incelemeler yapılacak. Eğer kanuni bir sakıncası varsa gerekli cezalar uygulanacak.” dedi.

 

KESİN BİR BİLGİ YOK İNCELEMEDEN SONRA BELLİ OLACAK

Pirinçci,“Yapılan uygulama da yanlışlık varsa tabiat varlıklarına zarar verme nedeniyle para cezası ve hafriyatın kaldırılması sağlanacak. Şuan için kesin bir şey diyemeyiz. Ekipler incelemelerini yaptıktan sonra herşey netleşecek.” diye ifade etti.