DEMİRBAĞ: 'BEN DAVAMIN DELİSİYİM, KANDİLİN DEĞİL'

EROL KARA/TBMM Genel Kurulunda, Anayasa Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sayıştayın 2020 bütçeleri görüşmelerinde çıkan tartışmada Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ile HDP'li Fatma Kurtulan arasında ki 'Meclisin delisi' sözleri gündeme bomba gibi düştü.

DEMİRBAĞ: 'BEN DAVAMIN DELİSİYİM, KANDİLİN DEĞİL'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Hakimiyet Gazetesine konu ile ilgili özel açıklamalarda bulunan Zülfü Demirbağ, “HDP’liler bana deli diyor. Ben davamın delisiyim, Kandilin değil. PKK kan kayıp edince TBMM’de kavga çıkarıp huzursuz etmeye çalışıyorlar” dedi.

Demirbağ, ”TBMM’de gurup başkan vekili konuşurken HDP’lilerin sıralara vurup tepki göstermesi üzerine ”sayın başkan trampet takımını susturun masaları kırıyorlar” dedim. Ben dışarı çıktım sonra HDP’liler “gurubun delisi dışarı çıktı” demişler. Ben tekrar Meclise girince Mehmet Muş onlara cevap verdiğini gördüm. Ben sözlerin bana söylendiğini görünce “Ben davamın delisiyim kandilin değil. Senin gibi psikolojisi bozukları tedavi ediyorum” diye bağırdım. Konu bundan ibaret “ şeklinde konuştu.

Birçok HDP’linin Kandil ile bağlantısı olduğuna dikkat çeken Demirbağ, Fatma Kurtulan ve Garo Paylan gibi HDP’liler Meclisi çalıştırmamak için çaba gösteriyorlar. Fatma Kurtulan’ın eşi kandildedir. Bunların derdi PKK bitince kendi seslerini kavga ile duyurmak” diye konuştu.

 

 

BİZİ SÜREKLİ TAHRİK EDİYORLAR

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ,” HDP’nin görevi mecliste huzursuzluk çıkarmak ve  çalıştırmamak. PKK’ya karşı yapılan bütün operasyonları eleştiriyor. PKK’nın sınır içinde yapamadığını HDP Mecliste yapmaya çalışıyor. PKK artık sınır içinde eylem yapamıyor. ABD’ ye rağmen artık sınırlarımız içinde eylem yapamıyor. Lağım fareleri gibi kaçmaya başladılar. Fıratın doğusuna yapılan operasyon  başarılı olunca bunlar Mecliste çıldırıyorlar. Kayyumlarda olunca HDP mecliste propaganda yapmak için çalışıyor. Amaç kavga çıkarıp sesini duyurmak biz bunun bilincindeyiz ama, bizlerde bunlara cevap vermek zorunda kalıyoruz.” dedi.