DEMİR:' VALİMİZE KONUYU İLETTİK, İNŞALLAH OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKACAK'

Erkan BAY/Elazığ'da Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan 92 yıllık kapalı çarşı 44 gün sonra tekrar açıldı. Kentte tedbirler kapsamında kapanan buğday pazarı, berberler, alış veriş merkezleri de açılarak vatandaşa hizmet vermeye başladı.

DEMİR:' VALİMİZE KONUYU İLETTİK, İNŞALLAH OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKACAK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalı Çarşı’nın hizmet vermesi ile birlikte vatandaşlar, ihtiyaçlarını giderirken önlemler ise alınmaya devam ediyor.

ŞUAN BİR PTT GİRİŞ KAPISI VE ALT GİRİŞ KAPISI AÇIK. BU NEDENLE YIĞILMALAR MEYDANA GELİYOR

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Yargıç Demir,“Devletimiz tarafından alınan karar neticesinde kapalı çarşımız koronavirüs nedeniyle yaklaşık 44 gün kapalı kalmıştı. Daha sonra ise çarşımız açılarak hizmet vermeye başladı. Açıldı ama çarşımıza girişler de sıkıntı yaşanıyor. Şuan bir PTT giriş kapısı ve alt giriş kapısı açık. Bu nedenle yığılmalar meydana geliyor. Bu yığılmalar nedeniyle hava sirkülasyonu olmuyor. Yani bir insan küçük bir ürün almak istese çarşı için zorunlu olarak dolanması lazım.” dedi.

BİR TUTANAK HALİNE GETİRİP, ONDAN SONRA KROKİSİNİ ÇİZİP VALİMİZE İLETTİK

Yargıç,“Çarşımıza günde yaklaşık 30 ton peynir geliyor.Sonra buna ek geliyor. Sayın valimiz ile görüştük. Tarım İl Müdürlüğü ile bir model çalışıyoruz dedi.Saolsun Tarım İl Müdürü akşam saatlerinde çarşımıza geldi. İncelemeler yaptılar. En az 6 tane kapının açık tutulması gerektiğini ve hava sirkülasyonunun bu nedenle gerçekleşebileceğini söyledi. Biz bunu bir tutanak haline getirip, ondan sonra krokisini çizip valimize ilettik. İnşallah olumlu bir sonuç alırız.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Yargıç Demir, “Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğullarına çok teşekkür ediyoruz.Çarşımızın dezenfektasyonu olsun, temizlik olsun her konuda ilgili davranıyorlar.Sayın Valimiz de bizimle çok ilgileniyor.Tek sıkıntımız çarşımızın kapılarının açılarak hava sirkülasyonunun sağlanmasıdır.”şeklinde ifade etti.