DEĞİŞİM OLACAK MI?

Elazığ dahil tüm illerde Milletvekili aday listeleri 21 Mayıs'ta açıklanacak. Elazığlı vatandaşlar, milletvekili listelerinde değişim olup olmayacağını merakla bekliyor.

 DEĞİŞİM OLACAK MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekillerin ayrı ayrı oylanacağı 24 Haziran seçimleri öncesinde, Ak Parti’de aday listelerinin açıklanmasına sayılı günler kaldı.

 

21 MAYIS’TA AÇIKLANIYOR

21 Mayıs’ta  açıklanacak milletvekili aday  listelerin nasıl oluşacağı, seçmenlerin ve partililerin taleplerine cevap verip vermeyeceği Elazığ’da gündem oldu. Özellikle adayların açıklandıktan sonra Elazığ’da seçimin gidişatı ve adayların performansları ciddi takibe alınacak.

 

OY ORANINI ARTIRACAK İSİMLER SEÇİLECEK

Ak Parti  hem Cumhurbaşkanlığında hem de milletvekilliğinde en yüksek oyu almak için ciddi planlar yapıyor.Bu nedenle milletvekili aday listeleri ciddi bir çalışma ile şekilleniyor.Ak Parti,Aday listelerinde yer alacak isimlerin bütün vatandaşları kucaklayacak ve Ak Parti’nin oy potansiyelini artıracak isimler üzerinde duruluyor.

 

BÖLGESEL DENGELER KORUNACAK

Elazığlı vatandaşların bu seçimlerde en fazla dikkat edeceği konu liste de yer alacak milletvekili adayların,bölgesel dengeye uygun olup olmadığı.Geçmiş  dönemlerde milletvekili adaylarının tek bir bölge üzerinde yoğunlaşması nedeniyle zaman zaman tepkiler gösterilmiş ve eleştirilmişti.Ak Parti Genel Merkezi’nin  bu defa aday belirlerken daha dikkatli olması ve dengeleri sağlaması bekleniyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ADAYLARI UÇAKTA BELİRLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili listeleriyle ilgili ilk çalışmasını Özbekistan-Güney Kore gezisi sırasında uçakta ve gece otelde yaptığı öğrenildi. Erdoğan, her zamankinin aksine, Cumhurbaşkanlığı’nda beraber çalıştığı ekibi de bu geziye götürdü ve resmi görüşmeler dışında kalan zamanda milletvekili listesi üzerine çalıştı. 

 

PARTİ TABANI NE DİYOR?

Partideki yenilenme çalışmalarında beş kriter uygulandığı belirtildi. Aday adaylarının FETÖ bağlantıları, yakın akraba ve arkadaşları arasında FETÖ’cü olup olmadığı, buna ilişkin istihbarat raporlarıyla da desteklenerek inceleniyor. Başvuran isimlerin ‘akçeli işlerle’ ilgili bölgesinde ve yerelde hakkında çıkan iddialar, teşkilat ve parti tabanı tarafından kendisi hakkında yapılan değerlendirmeler de dikkate alınıyor.

 

MEVCUT VEKİLLERİN PERFORMANSLARI İNCELENİYOR

Mevcut milletvekillerinin ise Meclis’te gösterdiği performans ve devamlılıklarına bakılıyor. Erdoğan’ın geçtiğimiz dönem AK Parti milletvekillerinin Meclis çalışmalarına devamına ilişkin listeyi istediği de öğrenildi.

 

SADAKAT VE GÜVEN ÖNEMLİ

Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı konuşmada, “En ideal listeyi çıkacağız” sözleri de yeni dönem için önem taşıyor. Yeni AK Parti grubunda, Meclis’te sayısal çoğunlukla ilgili sıkıntı yaşanabileceği de göz önünde bulundurularak, gruba girecek tüm isimlerin ‘sadakat ve güven esasına’ göre seçileceği belirtiliyor.

 

ELAZIĞ’DA LİSTELER DEĞİŞECEK Mİ?

Her seçimde Ak Parti’ye büyük destek veren Elazığ’da da milletvekili aday listelerinde büyük bir değişimin yaşanacağı ifade ediliyor. Özellikle Meclis’te gösterdiği performans ile sınıfta kalan ve vatandaşlar tarafından benimsenmeyen milletvekillerinin bu dönem liste de yer almayacağı belirtiliyor.

 

AK PARTİ 24 HAZİRAN MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

Elazığ dahil tüm illerde Milletvekili aday listeleri 21 Mayıs’ta açıklanacak.

Siyasi partilerin, seçim çevrelerine ait olan aday listelerini 21 Mayıs'ta saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna(YSK) teslim etmesi gerekiyor.

Siyasi partilerin adaylarının başvuru belgelerindeki eksikleri tamamlamalarının son tarihi ise 25 Mayıs, 26 Mayıs’ ta milletvekili geçici aday listeleri YSK'ce Resmi Gazete' de yayımlanacak ve itirazlar başlayacak.

27 Mayıs tarihine gelindiğinde geçici aday listelerine itirazlar saat 15.00'te sona erecek ve itirazlar karara bağlandıktan sonra 30 Mayıs Çarşamba günü YSK milletvekili kesin aday listelerini ilan edilmek üzere il seçim kurullarına ve Resmi Gazete' ye gönderecek.