DAVUTOĞLU'NDAN AK PARTİ'YE TEHDİT

DAVUTOĞLU'NDAN AK PARTİ'YE TEHDİT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni bir parti kurma çalışmalarını sürdüren ve Aralık ayının ikinci haftasında partisini kamuoyuna tanıtma planları yapan Ahmet Davutoğlu, kanadından Ak Partiye yönelik tehdit gibi açıklamalar geldi. “Erken seçim kararı alınması halinde grup kurarız” görüşünü dile getiren Davutoğlu’na yakın bir siyasetçi Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya çalışmaların seyri hakkında bilgi vermiş.

Yeni partinin ismi konusunda bir havuz oluştuğunu ancak henüz belirlenmediğini ifade eden siyasetçi, partinin, Aralık'ın ikinci haftasında kurulmuş olacağını belirtti.

Merkezde yer alacak bir parti için çalışmaların sürdüğüne de değinen siyasetçi, her kesimden isimlerle temaslarının sürdüğünü aktardı.

Davutoğlu'nun kurmayı, erken seçim kararı alınması halinde izleyecekleri yolu şöyle anlatmış:

"İlkesel olarak şu anda herhangi bir partiden milletvekili seçilmiş kişilerin bize katılmasına yönelik bir çalışma yapmıyoruz. Ancak iktidar bizi seçime sokmamak adına erken seçim kararı alırsa o zaman 'men dakka dukka' deriz. Yani çalma kapımı, çalarım kapını. Seçime girebilmek için TBMM'de grup oluşturacak kadar milletvekilini transfer eder, seçime gireriz."

Davutoğu’na yakın bu siyasetçinin açıklamalarından da anlaşılıyor ki kurulacak olan parti, bir yıla kadar bile illerde teşkilatlarını kurup, kongrelerini yapıp olası erken seçimlere bile giremeyecekleri kadar taban bulamamış memlekette. Bunun en bariz örneği de Elazığ’da yaşanıyor.

Elazığ’da, Davutoğlu tarafından kurulacak parti ile ilgili yeni bir yapılanma ve teşkilatlanma hazırlığı gözükmediği gibi il ve merkez ilçe başkanlığına adı geçen birini de duymadık.

Aralık ayı içerisinde bakalım Elazığ’da kimler yeni partiye kapı aralayacak.