DAVUTOĞLU ''CUMHURBAŞKANIMIZ VE SİYASİ PARTİ LİDERLERİNİN VERDİĞİ MESAJLAR SON DERECE DOĞRU''

Nisa Yılmaz/Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Elazığ Gönül Dostları Platformunun düzenlediği toplantıya katıldı.

DAVUTOĞLU ''CUMHURBAŞKANIMIZ VE SİYASİ PARTİ LİDERLERİNİN VERDİĞİ MESAJLAR SON DERECE DOĞRU''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan Ahmet Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu da eşlik ettİ.

KİM KAZANIRSA KAZANSIN EN ÖNEMLİ ŞEY MİLLİ İRADENİN TECELLİ ETMESİDİR

Toplantıda konuşan Davutoğlu, ''Son dönemde seçimler ile ilgili duyulan kaygıların ve güvensizliklerin ortadan kalktığı ve Türkiye'de demokratik kültürün değişmeyeceği bir seçim süreci yaşadık 23 Haziran'da. Netice ne olursa olsun, kim kazanırsa kazansın en önemli şey milli iradenin tecelli etmesidir. Ve kimsenin onun önüne engel koyamamasıdır. 1946 yılından bu zamana Türkiye'nin en büyük gücü,darbeler sonrası tekrar demokratik düzene geçişte de, darbeleri engellemede en büyük gücü, seçim sandığının objektifliği olmuştur. Bu anlamda 23 Haziran'da ve seçimlerin yenilenmesi sonrasında Cumhurbaşkanımız ve siyasi parti liderlerinin verdiği mesajlar son derece doğru ve güzeldir.'' şeklinde konuştu.

BEN, BU KİTLELER İLE BİRLİKTE HAREKET ETTİM

Ahmet Davutoğlu, ''Çok derin bir hüzün yaşıyorum. Seçim neticeleri sonrası Ak Parti'nin Genel Başkanlığı ve Bakanlığını yapmış biri olarak, Ak Parti'ye destek vermiş, bizi her şartta ve her zaman desteklemiş geniş kitlelerin hüznünü yüreğimde hissediyorum. Biliyorum ki İstanbul'daki her bir Ak Partili seçmen derin bir hüzün yaşıyor. Ben bu kitleler ile birlikte hareket ettim.'' dedi.

KİTLELER BÖLÜNMESİN DİYE BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNU BIRAKARAK, AYRILDIK

Davutoğlu, ''Son derece haklı zeminde yaptığımız eleştirileri Ak Parti'de bölünme çabası olarak göstermek isteyenler bilsinler ki, biz bu kitleler bölünmesin diye Başbakanlık koltuğunu bırakarak, ayrıldım. Devletin makamlarını bir takım trol çetelerine mahkum edenler karşısında 3 yıl sustuk. Eğer işler iyi gitmiş olsaydı, Ak Parti'yi iktidar yapan milletin değerleri bu siyasi hayatta egemen olmuş olsaydı, kıyamete kadar da susardık.'' dedi.