DAHA BAYRAM BAŞLAMADAN...

DAHA BAYRAM BAŞLAMADAN...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayrama saatler kala ilimizde günlük vaka sayısındaki artış da gösteriyor ki bayram sürecinde bizleri ciddi riskler bekliyor.

Yapılan test sayısı ve  vaka sayısındaki artışlar konunun ciddiyetini ortaya koyuyor. 

Bayram öncesi yaşanan alışveriş hareketliliği ile il dışından gelenlerin vaka sayısının artışında önemli rolü olduğu ifade ediliyor.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEĞİ

Salgının  başlangıcında yerinde ve zamanında alınan önlemlerle başta çevre iller olmak üzere bir çok illerden az vaka görülen Elazığ’da vaka sayısının yükselmesi şok etkisi yarattı. Bu sayı komşu iller Malatya ve Diyarbakır illerindeki yüksek rakamlara rağmen aylarca en alt seviyede kalmıştı. 

BAYRAMDA ARTABİLİR

Vaka sayısının tek rakamlara indiği bir ay öncesine karşın büyük bir artış yaşanması halkımızın kurallara uymaması ve yasakların yumuşatılmasının önemli bir rolü olduğu ifade ediliyor.

Bayramda kurban kesimi ve paylaşımı esnasındaki hem sosyal mesafe hem de hijyen konularına dikkat edilmemesi ve bayramlaşmalarda oluşacak yakınlaşma dolayısıyla bu sayının artabileceğine dikkat çeken uzmanlar tüm Elazığlıların bu konuda hassas olmaları gerektiğini ifade ediyorlar.

AMAN DİKKAT!

Gelen son vaka ve test sayılarındaki artışın bayramla birlikte yeni bir dalganın başlangıcı olabileceği ve başa dönülerek bir çok yasakların yeniden başlamasına sebep olabileceğini ifade eden uzmanlar, yetkililerin de bu konuda yeni önlemler alması gerektiğini belirtiyorlar.