'CUMHURİYET, ATATÜRK'ÜN EN BÜYÜK ARMAĞANIDIR!'

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Erdem, 'Cumhuriyetimizin 96'ncı yılını büyük bir sevinç ve onurla kutluyor, milletçe bu ortak heyecanı paylaşıyoruz' dedi.

'CUMHURİYET, ATATÜRK'ÜN EN BÜYÜK ARMAĞANIDIR!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyetin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük armağanı olduğuna değinen Başkan Erdem, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Esasıyla yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti, bu evrensel ilkeyi bayraklaştıran bir devlet olarak Türk tarihinde özel bir yerdedir. Kurulduğu günden beri, yüce milletimizin çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının itici gücü olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı, hem de milli birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesi olmuştur ve olmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizin 96’ncı yılını karşılamanın haklı gururu ve sevincini yaşadığımız bugün Cumhuriyet kazanımların üzerine koyarak ilerleyen bir Türkiye için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz” dedi.

 

“ATATÜRK’ÜN İFADESİ İLE: EN BÜYÜK BAYRAM BUGÜNDÜR!”

“Atatürk’ün ifadesi ile: En Büyük Bayram! Bugündür. Cumhuriyetimizin 96’ncı yılının gurur ve heyecanını yaşadığımız bu günde tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutlarım. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anar, ömürlerini sürdüren gazilerimize de sağlıklı, huzurlu ömürler diler her birine ayrı ayrı saygılarımı sunarım” dedi.

 

“CUMHURİYET DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!”

Kurtuluş Savaşında etkin rol oynayan meslektaşlarını da unutmayan Erdem, “Kurtuluş Savaşı’nın ilk şehidi olan Gazeteci Hasan Tahsin ve onun gibi nice kahramanlarımızı da saygıyla yad ediyorum. Kurtuluş mücadelemizi kazanmasaydık bugün Cumhuriyet gibi bir değerimizden söz edemezdik.  İşte bunun için;  Cumhuriyetin ilan edilmesinde ve Cumhuriyetin kazanımlarının oturtulmasına etkin rol oynayan vefat eden meslektaşlarımı rahmetle anarken hâla bu değerlerimizin korunması için çabalayan ve hedeflerimizde emin adımlarla yürümemize öncülük eden meslektaşlarıma da sağlıklı ve başarılı bir hayat diliyorum. Tüm bu duygu ve düşüceler ile herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor ve herkesin Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkmasını istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.