CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEĞİZ

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada, ''15 Temmuz ve öncesinde ülkemiz üzerinden oynanan oyunlarda başarılı olamayan kurumlar ve kişiler şuan maalesef ekonomimiz üzerinden oynamaya  çalışıyorlar. Biz güçlü bir ülkeyiz. Allah'ın izniyle hiç kimseye taviz vermeyiz.'' dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEĞİZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tamer ÖREN - Dolar ve euro kurlarındaki artışın sunni  olduğunu hatırlatan Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret ÇAKMAKÇI “Tabiki çalkantılar olacak. Bu yükselişin balon olduğu apaçık ortada, Türk parasına güvensinler dolardan ve eurodan uzak dursunlar. Biz güçlü bir ülkeyiz, Allah’ın izniyle bu kaosu atlatacağız” dedi.

 

TÜRK LİRASINA GÜVENELİM

Son 2 ay  içerisinde Türk lirası,  dolar ve euro karşısında ciddi bir değer kaybına uğrarken Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı  Fikret Çakmakçı,yaşanan artışların  geçici olduğunu belirterek vatandaşların dolar ve euro ile iş yapmamalarını ve kendi para birimimiz olan Türk lirasına güvenmesini istedi.

 

BİZ GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ

Çakmakçı, “ Bizim borsamızın yüzde 80’i yabancı yatırımcıların elinde, bakıyorsunuz borsada bir hareket yok yerinde sayıyor. Altının ons fiyatına bakıyorsunuz yine o da yerinde sayıyor.  Dolar, Euro almış başını gidiyor. Bunun anlamı Dünya genelinde bir sorun yok ülke ile alakalı bir sıkıntı var demektir. Tabiki merkez  bankalarının almış olduğu kararlar, işsizlik verileri, tarım dışı istihdam, fabrika siparişleri bunlar tamamen Dünya piyasasına etki eden açıklamalar ama; bakıyoruz bunlarda herhangi bir olumsuzluk yok gayet güzel devam ederken bizim ülkemizde maalesef 3.8 TL  olan dolar kuru 2 ay içinde  4.9’a kadar yükseliyor. Bu suni bir gündem ve bunun suni bir gündem olduğu apaçık ortadır. 15 Temmuz ve öncesinde ülkemiz üzerinden oynanan oyunlarda başarılı olamayan kurumlar, zatlar şuan maalesef ekonomimiz üzerinden oynamaya  çalışıyorlar. Biz güçlü bir ülkeyiz. Allah’ın izniyle hiç kimseye taviz vermeyiz. Biz kuyumcu esnafları olarak gerekirse ülkemize her türlü maddi anlamda destek vermeye hazırız. Biz Allah’ın izniyle bu kaosu atlatacağız” diye konuştu.

 

YABANCI YATIRIMCILAR PİYASAYI MANİPÜLE EDİYOR

Yabancı yatırımcıların  amacının  ülkede kaos çıkarıp bu kargaşadan nemalanmak olduğunu vurgulayan  Çakmakçı “16 yıldır tek partili bir iktidar dönemi var. Gecelik faizlerin  % 7 bin -7 bin 500 olduğu dönemlerde gelip dolar ya da  borsada hisse senedi alıyorlardı. Ertesi gün % 100 para kazanıyorlardı.  Kasıtlı olarak piyasaları manipüle ederek gariban vatandaşlarımızın cebinden çıkan paraları alıp giderlerdi. 16 yıldır bu paraları kazanamıyorlar. Kazanamayınca günü birlik ekonomi üzerinde oynamalar  yaparak kazanmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız günü birlik düşüncelerle dolar, Euro ile hareket etmesinler. Tabi ki çalkantılar olacak. Bu yükselişin balon olduğu apaçık ortada, Türk parasına güvensinler dolardan ve eurodan uzak dursunlar” diye konuştu.

 

DÖVİZ YASAKLANSIN

Döviz ülkemizde yasaklanmalı diyen Çakmakçı “Ben Türkiye’de yaşıyorum benim param geçerli olsun. Sanayici, ithalat, ihracatla uğraşanların tabiki döviz ihtiyaçları vardır. Onlarda Merkez Bankaları tarafından çok rahat bir şekilde sağlanabilir. Çocuklar bile dolar ve euro ile gezmeye başlar oldu. Biz kendi paramız dururken niye başkalarının parasını kullanalım. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘dolardan vazgeçelim’ diye bir açıklamada bulunmuştu. O’na ilk destek veren, tamamen bu konuda hükümetimizin, devletimizin yanındayız diye  açıklama yapan Elazığ Kuyumcular Odası olarak bizleriz. Fikirlerimizde değişen bir şey yok. Biz yine söylüyoruz, devletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Ev, işyeri kiralarına bakıyorsunuz dolar-euro, yakıt, elektrik, yedek parça  hemen hemen her şey döviz fiyatı olarak satılıyor. Bizim  milli paramız var. Benim milli param dururken niye dolar, euro ya da sterlinle iş yapayım.  Her örgütlerine binlerce tır silah yardımı yapan devletleri  görürken niye biz hala onları müttefik görüp onların paralarıyla iş yapıyoruz. Benim milli param Türk lirasıdır ve parama güveniyorum. Ne euro ne dolar, aslanlar gibi Türk parasıyla işlem yapıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.