CUMHURBAŞKANI OLARAK…

Hareketli bir Cuma günü yaşadık.  Çarşamba günü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, büyükşehirlerde sokağa çıkma yasağında son dönemece girildiğini yakın zamanda yasağın kaldırılabileceği yönündeki açıklamasının ardından, Perşembe günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından büyükşehirlerde hafta sonu yasaklarının devam edeceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI OLARAK…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu iki gelişmenin ardından Cuma sabahında son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu ve hafta sonu yasaklarının kaldırıldığını açıkladı.

Açıklama şöyle geldi: "Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye'de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı. Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti. Bunun için Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum."

“Cumhurbaşkanı olarak…” ibaresinin özellikle yerleştirildiği açıklama metninin özünde büyükşehirlerimizdeki hafta sonu yasağının kaldırılması var ama ruhunda Bakanlara, özellikle de İçişleri Bakanlığına tepki var.

Bilindiği gibi, İçişleri Bakanı Soylu, geçtiğimiz haftalarda yine sokağa çıkma yasağı konusunda Sağlık Bakanlığı ile ters düşmüş ve halkın tepkisi üzerine istifa ederek telefonlarını kapatmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dahi bir süre kendisine ulaşamamıştı.

Son gelişmeler ve olası kabine revizyonu haberleri de gösteriyor ki Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığında son günlerini yaşıyor. Büyük ihtimalle kendisine Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi verilecek ama kendisini bunu asla kabul etmeyecek.

Bir süre dinlendikten sonra yol haritasını belirleyecek ve muhtemelen yeni bir siyasi parti ile ülkeye hizmet noktasında karar kılacak.

Kuracağı partinin cumhur ittifakıyla mı yoksa millet ittifakıyla mı birlikte olacağını bilmeyiz ama Soylu’nun kuracağı parti ile üçüncü bir ittifakın da yolu açılacak gibi görünüyor.

Gelecek Partisi, Deva Partisi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve Soylu’nun Vefa Partisi ile yüzde 15’leri bulan bir ittifak bloku oluşur mu bilmeyiz ama siyasi dengeleri çok değiştireceği kesin gibi.