CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TAHA'NIN AMELİYATI İÇİN TALİMAT VERDİ

Hakimiyet Gazetesi'nin manşetine taşıdığı beyninde tümör olan ve maddi imkansızlık yüzünden ameliyat olamayan 6 yaşındaki Kemal Taha Sis haberinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aile ile görüşerek, gerekli bütün destek verilecek dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TAHA'NIN AMELİYATI İÇİN TALİMAT VERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Olgunlar Mahallesi İshak Sunguroğlu Caddesinde yaşayan   Rıfat Sis (36) ve Azine Sis’in  (32), tek çocuğu olan 6 yaşındaki Taha Kemal Sis, beyninde çıkan tümör nedeniyle sol gözü görme özelliğini kaybetti. Maddi durumu iyi olmayan aile ile  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla görüştü. Taha hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taha'nın tedavisi için gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti.

Anne Azine Sis, 15 gün önce oğlu Taha Kemal Sis’in sol gözünde kayma meydana geldiğini fark etti. Bunun üzerine aile çocuğu hastaneye götürdü. Hastane de çekilen tomografi de 6 yaşındaki Taha Kemal Sis’in iki göz sinirinin üstünde bir tümör olduğu tespit edildi. Bu nedenle de sol gözünün görme özelliğini kaybettiğini öğrendi.

Bunun üzerine aileye tümörün gün geçtikçe büyüdüğü ve Elazığ’da ameliyatın yapılamadığı, İstanbul’da ameliyat edilmesi gerektiği ifade edildi. Ameliyat masrafının da  50 bin lira olduğunu öğrenen aile maddi imkanları olmadığı için yetkililerden yardım beklediğini Hakimiyet Gazetesi aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Kısa sürede sosyal medya da oldukça fazla paylaşım alan haberin  ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anne Azine Sis ile telefonda görüşerek, Taha hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonda anne Azine Sis ile yaptığı görüşmede, Taha'nın ameliyatı için gerekli herşeyin yapılacağını ifade etti.

Anne Azine Sis ise yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız oğlumuza sahip çıktı. Kendisine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız bizim yanımızda olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanımızın arayacağını hiç beklemiyorduk ama bizim için umut oldu. Allah razı olsun." dedi.