ÇOK PROFESYONELCE!..

ÇOK PROFESYONELCE!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimiz birçok yönde iyi yolda gelişiyor elbet. Bu gelişmelere her zaman destek olmak ve bunları takdir etmek Hakimiyet Gazetesi’nin en önemli görevi. Güzellikleri takdir etmekle birlikte yapılan bazı eksiklikleri görmek de bizlerin sorumluluğu olsa gerek.

Kaldı ki bazı eksiklikleri ve aksaklıkları görmemek daha vahim hatalara sebebiyet vereceği için herkesin da faydasına.

Eleştirilerimizin hedefinde kimse yok ve olamaz. Hele hele şehrimiz için önemli projeleri hayata geçiren sayın valimiz ve belediye başkanımız için söylenecek sözümüz yok. Onlar samimi bir gayret ve özverileriyle her şeyin en iyisini yapmaya gayret ediyor ve buna özel bir önem veriyorlar.

İlimizde Elazığ Belediyesi tarafından üçüncüsü yapılan Kitap Fuarı gerçekleştirildi. Şehrimiz için çok önemli olan ve her zaman takdir edilen kitap fuarlarını bizler de çok önemsiyoruz.

Önümüzdeki günlerde fuarla ilgili geniş bir değerlendirmeyi bu sayfalarda yapacağız. Ancak çok profesyonel olarak yapıldığı bizzat firma yetkilileri tarafından sıklıkla telaffuz edildiği için bizler de ne kadar profesyonel olduğunu bizzat gördük ve gerçekten de bu profesyonelliği(?) takdir ettik.

Daha girişinde kitap ve mürekkep kokularının köfte ve ızgara kokularıyla sizleri karşılayan ve ruhunu doyurma amacıyla gittiğimiz etkinlikte burnunuzun direğini sızlatan kötü kokularla fuara merhaba demek önemli bir başarı ve gerçekten de profesyonelce bir düşünceydi. Köfte satan esnafın bile öğrencilere “siz kitap fuarına mı geldiniz köfte yemeğe mi?” dedirtecek kadar garip bir durumdu bu.

Ülkenin saygın yayınevlerinin birçoğunun olmadığı, bazılarının ise  tabiri caizse taşeron ve alt yüklenici olarak görüntü verdiği yayınevleri fuarın en çok eleştiri alan yönü oldu. Ulusal yayınevleri yerine Gaziantep ve komşu illerden birçok yayınevleri ile doluydu stantlarımız.

Gelen yayınevlerinin ise önüne sınav ve test kitapları engeli ve yasağı koyulmasıysa çok daha profesyonelce bir başarıydı. Ve bu yasağı il yöneticilerin talimatıymış gibi izah etmek çok başarılı ve profesyonelce bir limandı.

Şimdi bir profesyonel adım daha atılıyor valilik önündeki meydanda. Hazır çadırımız kuruluyken daha farklı etkinliklerle daha çok kazanmak mümkündü. Bunun için bir çalışma yapılmalı ve indirim günleri adıyla bir işportacı pazarı kurulmalıydı. 10 gün süre ile stantlar yeniden pazarlanmalı ve kazanç üstüne kazanç elde edilerek profesyonellik tescillenmeliydi.

Mimarisiyle ve önündeki açık alanıyla sırf kitap hatırına, okuma eyleminin kutsallığı ve soyluluğu hatırına iyi niyetlerle izin verilen valilik önü, şimdilerde işportacı pazarı olmakla karşı karşıya.

Gerçekten de çok profesyonelce çooook….