ÇOK BAŞLILIK BİTTİ

Sağlık Bakanlığı, Kasım 2011'de yürürlüğe giren 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) değişikliğe gidiyor.

ÇOK BAŞLILIK BİTTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ TEK ELDEN YÖNETİLECEK

Yeni Teşkilat yasası ile Türkiye Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu kapatılıyor. İki kurum da genel müdürlük seviyesine düşürülüyor. Bu kurumlar kapatılınca illerdeki İl Müdürlükleri, İl Temsilcilikleri kalmayacak. Bir sağlık müdürü olacak, sağlık müdürlüğü çatısı tek olacak. İldeki Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri ile Halk Sağlığı İl Müdürü, Sağlık Müdürünün Yardımcısı ya da başkanları seviyesinde olacak. Şehir yine tek elden yönetilecek.

ÇOK BAŞLILIK ORTADAN KALKIYOR

Yeni yasayla Kamu Hastaneleri Kurumunda çalışan sözleşmeli personelin sözleşmelerinin devam edecek. Kamu hastaneleri birliklerindeki uzmanların da bir kısmını lağvedilecek.Uzman sayısı azaltılacak. Hastaneler mümkün olduğu kadar eski yapıya dönük yapılacak. Halk Sağlığı Kurumundaki ve sağlık müdürlüğündeki müdür muavini sayıları azaltılarak tek bir yapı olacak. Onlar eski kadrolarına geri dönmüş olacaklar. Yönetimde bir şey aksamayacak. Çok başlılıktan tek çatı altına girecek.

KOORDİNASYON SIKINTISI YAŞANMAYACAK

İki kurumun kapatılmasının gerekçesi olarak ise üçlü yapıda koordinasyon sıkıntısı yaşanması. Özellikle 5442 sayılı yasaya göre Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Valilik ilde bir tane muhatap görmek istiyor.

ELAZIĞ’DA KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERLİĞİ KAPATILDI

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Elazığ’daki Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’de kapatıldı.Şuan hizmet verilen binanın ise Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak Kamu Hastaneleri Müdürlüğü olarak hizmet vermesi bekleniyor.Kapanma işleminin  3 ay içinde tamamlanacağı ifade edildi.

ELAZIĞ’A YENİ SAĞLIK İL MÜDÜRÜ ATANABİLİR

Elazığ’da hizmet veren Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği binasının 3 ay içinde akıbeti belli olacak. Mevcut İl Sağlık Müdürü yada yeni atanacak Müdür’ün kararına göre binanın kurum içinde hizmet verecek bir Müdürlük olarak hizmet vermesi yada tamamen kapanması gündeme gelecek.

HASTANELER BAŞHEKİM TARAFINDAN YÖNETİLECEK

Resmi Gazete’de  yayınlanan düzenlemeye göre; İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaca göre halk sağlığı, kamu hastaneleri, ilaç ve tıbbi cihaz, sağlık ve acil sağlık hizmetleri ile personel ve destek hizmetlerini yürütmek üzere başkanlıklar kurulabilecek.

Hastaneler  başhekim tarafından yönetilecek. Hastane başhekimine bağlı olarak idari ve mali işler ile sağlık bakım hizmetleri müdürlükleri kurulacak.

SÖZLEŞMELİ OLUNACAK

İl Sağlık Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, Başhekim, Başhekim Yardımcısı, Başkan, Başkan Yardımcısı, Müdür, Müdür Yardımcısı ve Uzman kadroları sözleşmeli olacak.

Toplam 9 bin 831 kadro bu şekilde sözleşmeli olacak.

PERSONELLERİN GÖREVLERİ SONA ERDİ

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun merkez ve taşra teşkilatı kadrolarına atanmış veya görevlendirilmiş olup kadroları iptal edilen personelden; Kurum Başkam, Kurum Başkan Yardımcısı, 1 Hukuk Müşaviri, İl Sağlık Müdürü, 11 Sağlık Müdür Yardımcısı, İlçe Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürlüğünde müdür ve müdür yardımcısı olanların görevleri bu maddenin yayımı tarihinde sona erdi.