ÇOK ARADINIZ MI BU REKTÖRÜ?

Eşini tarif edercesine öğretim görevlisi kadrosu için ilan çıkartan Pamukkale Üniversitesi rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma başlatılmış.

ÇOK ARADINIZ MI BU REKTÖRÜ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, 7 Temmuz 2020'de öğretim görevlisi kadrosu için ilan hazırlamıştı.

İlan şartlarının kişiye özel belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması tepkilere neden olunca Yükseköğretim Kurulu, söz konusu ilan nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma başlatmış.

YÖK'ten yapılan açıklamada:

"Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeler ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen Rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 07.08.2020 tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur.

Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10.08.2020 tarihinde toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir.

YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz”

YÖK, bu açıklamayı öfkesi kabaran kamuoyunun gazını almak için yapmış ve konuyu uyarı cezası ile sonuçlandırarak kapatmayı düşünse de  bu mesele sadece bugünün ve Pamukkale Üniversitesi’nin sorunu değildir.

Fırat Üniversitesinin akademik ve idari personel listesini elinize aldığınızda göreceksiniz ki aynı soy isimden onlarca insan var. Bunlara evlenip soy ismi değişenler ile yeğen ve kuzenler dahil değil.

Bu sarmalı iki dönem rektörlük yapan Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ kısmen engellemeye çalışmışsa da Fırat’ta her dönem sözü ve işini  yürüten derin adamları çok da durduramamıştı.

Son olarak YÖK tarafından verilen sağlık kadroları için de yine derin yönetim inisiyatifi eline almış ve kişiye özel ilanlarla yakın dost ve akrabalara ulufeler dağıtılmıştı.

Tüm bu olaylar ve yaşananlara bakınca atama mekanizmasında söz sahibi olanlara soramadan yapamıyoruz:

“ Böylesine haris, böylesine kendi çıkarlarına hizmet eden isimleri nasıl bulur seçer ve atamasını yaparsınız. Size iki kelam yarenlik etti, iki çift güzel söz dedi diye böylesi tipler sizi temsil makamında olmalarına rağmen nasıl böylesine sorumsuzluk örneği sergilerler. Ve nasıl böylesi bir ayıbı tekrar tekrar işleme cesaretini gösterirler.”

Şimdi konu YÖK’te görüşülecek ya... Biz YÖK Disiplin Kurulunun kimlerden oluştuğunu da çok iyi biliriz. Kendi akrabalarını da geçmişte rektörü olduğu üniversiteye balık istifi yerleştiren bir YÖK Disiplin Kurulu Üyesinin tavrı nasıl olur varın siz karar verin.