ÇOCUĞUNUZA HAYVAN SEVGİSİ KAZANDIRIN

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Çocuğum içine kapanık', 'çocuğum konuşmuyor', 'kendine güvensiz', 'arkadaş edinemiyor', 'sorumluluk almaktan korkuyor'diyorsanız uzmanlara göre çalmanız gereken kapı bir psikolog kapısından önce bir hayvan barınağı kapısı ya da uygun bir ortamda hayvan beslemek.

ÇOCUĞUNUZA HAYVAN SEVGİSİ KAZANDIRIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Site içindeki çocukların yaptıkları kedi evleri konumuza örnek gösterilebilir.

Evleri yapan çocukların aileleri hayvan sevgisinin çocuklar üzerinde mucize etkiler ve gelişimler yarattığını, çocuklar arasındaki ayrımcılık ve şiddetin önlenmesinde oldukça büyük etkilerinin olduğunu; evinde evcil hayvan bakan çocukların, arkadaşlarının ihtiyaçlarına ve duygularına daha duyarlı olan, empati duygusu gelişmiş çocuklar olarak hayata bir adım önde başladığını söylüyorlar.

Aileler, çocukların hayvanlara sevgilerini vermesi ve sevgilerini alması, onların bakımları için sorumluluk alması çocuğun birçok alanında gelişimini desteklerken sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimine ve zayıf olduğu alanlarda beceri kazanmasına da önemli katkılar sağladığını  düşünüyor.

 AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİ KAZANDIRMAK;

Özellikle soğuk kış döneminde sokak hayvanlarının olumsuz etkilendiğini söyleyen  site sakinleri  çocuklarımızla beraber kedi evleri yaptık. Amacımız, çocuklarımıza hayvan sevgisini kazandırmak. Kediler için soğuk kış günlerinde barınabilecekleri küçük yuvalar yaptık.Sokak kedilerini korumak için kedi evleri yaptıklarını söylen site sakinleri "Evlerin kenarlarına mamalar da koyuyoruz. Sokak kedileri üşemesin istiyoruz. Çocuklar kedileri çok sevdikleri için böyle bir ev gerçekleştirdiklerini belirterek "Kedi evlerini yapmak için hepimiz çok uğraştık. Bizim için çok değerliler. Biz tüm hayvanları seviyoruz hepsi çok şirinler.  Kedi evleri bizim için çok önemli.  Kediler bu evlere girdiklerinde hem mamaları yiyecekler aç kalmayacaklar hem de üşümeyecekler.Sizler de çok vaktinizi almayacak ve masrafı da oldukça düşük olan bu tarz bir ev yaparak sokak hayvanlarını soğuk kış günlerinden koruyabilirsiniz.