ÇİTLİ KÖYÜ'NDE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle AK Parti Maden İlçe Başkanı Mahmut Demir,  Maden'in Çitli Köyü'nde program düzenledi.

ÇİTLİ KÖYÜ'NDE CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden ilçesi Çitli Köyü Cami Yapma ve Yaşatma Derneği ile Harput Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen programa Maden Kaymakamı Refik Özsoy, Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz, Ak Parti Maden İlçe Başkanı Mahmut Demir, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç,  din görevlileri, çevre köy muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlarken, çifte ezan sunumu yapıldı.

Ak Parti Maden İlçe Başkanı ve Çitli Köyü Cami Dernek Başkanı Mahmut Demir; "Din görevlileri bizim için çok değerlidir. Hayatımızın her safhasında bizlere birer rehber görevi üstlenmektedirler" dedi.

Çitli Köyü Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahmut Demir, “Camiler bulundukları yörenin sosyal hizmetlerinde devamlı ışıldayan ve çevresini aydınlatan bir kandil gibidirler.  Camilerimiz kadar bu camilerde görev yapan din görevlilerimiz, bizim için değerlidirler.  Hakkı bilip bizlere hakkı tavsiye eden tüm din görevlisi arkadaşlar muhakkak ki saygıyı sevgiyi en güzel şekilde hak etmektedirler. İnsanın  doğumundan başlayıp yaklaşık dokuz yaşından sonra veya okul öncesi eğitiminden itibaren imam arkadaşların rehberliği ile  tanışıyoruz. Ta ki vefat edip musalla taşına gidene kadar. İmamlar bizim için çok değerlidir” dedi.

 

Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç ise, “Değişen şartlarda  camilerimizi bizler toplumun merkezi haline getirmek istiyorsak; yanına çocuk parkları artık yapmalıyız. Yanına oyun sahaları yapmalıyız. Çocuklar burada oyun oynasınlar. Futbol oynayacakları alanlar yapmalıyız. Çocuklar ezan sesini duymalı. Sonra başka yere gitmeden camiye gitmeli, camiyle buluşmalı, caminin içerisinde ses çıkartmalı. Cemaatsiz kalmaması için çocuklar bırakın istedikleri kadar oynasınlar. İstedikleri kadar ses çıkartsınlar. Çünkü eğer sessiz çocuklar istiyorsak unutmayalım ki cemaatsiz camiler istiyoruz demektir” dedi.

Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle Çitli Köyü’nde düzenlenen program dua ve aşure ikramı ile  sona erdi.