Cilt Bakımında 'Yaz' Faktörü

Nisa Yılmaz/ Dermatologlar, yaz aylarının gelmesiyle birlikte, yapılacak olan cilt bakım uygulamalarına dikkat edilmesi ve doğru tercih yapılması gerektiğini söylüyor.

Cilt Bakımında 'Yaz' Faktörü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzmanlar, yaz aylarında cildin güneşe fazla maruz kalması, terleme ve kızarıklık gibi etkenlerden dolayı cilt bakım uygulamalarında da bu etkenlerin göz önünde bulundurulması gerektiği konusunda uyarıyor. Cilt bakım uygulamalarının nasıl yapıldığını ve olumlu etkilerini bilmek kadar, ne zaman uygulanmaması gerektiğini bilmek de oldukça önem taşıyor. Ciltte leke ve hasara neden olabileceğinden dolayı yaz aylarında uygulanmaması önerilen ya da uyguladıktan sonra nelere dikkat edileceğini iyi bilmek gereken cilt bakım uygulamaları arasında şunlar yer alıyor;

 

Cilt Soyma-Kimyasal Peeling

Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollarda oluşan yanıklar, kırışıklıklar, lekeler ve çiller kimyasal peeling sayesinde sorun olmaktan çıktı. Çeşitli kimyasal solüsyonların cilde uygulanmasıyla yapılan kimyasal peeling, ciltte oluşan küçük çukurların ve izlerin giderilmesinde çok etkili bir yöntem.

Kimyasal peeling yıpranmış, tazeliğini ve parlaklığını kaybetmiş cildi leke, akne izleri ve kırışıklıktan arındırmak amacıyla yapılan bir soyma işlemidir. Kimyasal peeling uygulamasından sonra cilt yüzeyiniz akne ve tıkalı gözeneklerden arınarak nefes almaya başlar.

Kimyasal peelingde deriye kimyasal solüsyon sürülerek cildiniz üzerindeki ölü tabaka soyulur. Böylece cildiniz sağlıksız görüntüsünü kaybedip daha sağlıklı, pürüzsüz, parlak, lekelerin kaybolduğu ve daha nemli bir görünüm elde etmiş olur. Kimyasal peeling gözaltı ve ağız çevrenizdeki ince kırışıklıkların, güneş ışınlarının neden olduğu belirtilerinin, sivilce izleri ve güneş lekelerinin azalmasına yardımcı olur.

 

Dermapen- Mikroiğneleme

Dermapen (Mikroiğneleme), genişlemiş gözenekler, ince çizgi ve kırışıklıklar, ağız etrafındaki sigara çizgileri gibi yaşlanma bulgularının belirginliğini azaltmak, cildi sıkılaştırmak ve daha dinç bir görünüm elde etmek için tercih edilen tedavi sistemi, cilt gençleştirme dışında akne ve suçiçeği izlerinin, çatlakların ve cerrahi sonrası izlerinin belirginliğini azaltıyor. Dermapen, cildin değerli üst tabakası epidermise zarar vermeden, soymadan, tahriş etmeden uygulanan bir yöntem. Geçmişi antik Çin tarihine kadar uzanan ve Çin prenseslerine uygulanan mikroiğne sisteminin modern tıp ile birleştirilmiş hali dermapen uygulaması, özellikle yüz, el ve boyun bölgelerinde kullanılıyor. Yöntem tüm deri tipleri için uygun ve ince olduğu için pek çok uygulamada çekinilen boyun, kol içleri gibi bölgelerde de uygulanabiliyor.  

Uygulama öncesinde ciltteki makyaj artıkları temizleniyor ve cilt dezenfekte ediliyor. Dermapen uygulanacak bölgeye saf hyaluronik asid uygulanıyor. Dermapen cihazının cilde dik olarak hızla girip çıkan ultra ince mikro iğneleri (0,02 mm) sayesinde deri yüzeyinde mikroskobik kanallar açılması ile cildin iyileşme mekanizmaları tetikleniyor. İşlemden sonra yatıştırıcı bir peptid maskesi uygulanıyor. Yaklaşık 30-40 dakika süren Dermapen işlemi ile cildin sıkılığı, elastikiyeti için vazgeçilmez olan “kollajen” ve “elastin” sentezi sağlanıyor ve kan dolaşımı artırılıyor. 4 hafta ara ile minimum 4 seans olarak önerilen bu yöntem, hekim tarafından uygun görülen sürelerde tekrarlanabiliyor.  

 

 Lazer Epilasyon

Uzmanlar, gelişen teknoloji ve doğru uygulama ile leke oluşumu minimuma inen lazer epilasyon uygulamalarında dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın güneş ışınlarından cildi korumak olduğunu söylüyor. Lazer epilasyon süresince cildi korumaya ekstra özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen dermatologlar, iyi bir güneş koruyucu seçilmesini ve gün içinde tazelenmesi gerektiğini vurguluyor.