Cihan:

Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Elazığ'a bir stadı layık görmediği gibi bir atletizm pistini de yakalanan onca başarıya rağmen layık görmedi

Cihan:
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Profesyonel futbol liglerinde mücadele eden takımlarımızı stadın yıkılmasının ardından kara kara düşündüren Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün plansızlığı, atletizm braşında da yıllardır devam ediyor. Tartan pist yokluğundan dolayı turnuva alamayan Elazığ, komşu şehirlerde düzenlenen organizasyonlara katılıyor.

Bu kapsamda Elazığlı sporcular Türkiye Atletizm Federasyonu eski başkanlarından Ali Naili Moran anısına Naili Moran Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirilen U16 Türkiye Yaş Grupları Birinciliği, grup merkezlerinde Diyarbakır’da boy gösterdiler.

Toplam 84 sporcunun katıldığı organizasyona Elazığ, Atletizm İl Temsilcisi Musfafa Cihan nezaretinde 16 atletle iştirak etti.

22-23 Haziran tarihlerinde Diyarbakır Atletizm Sahası’nda yapılan Naili Moran yaş grupları yarışmasında, Elazığ’dan Eray Keskiner 1., Elif Akbal 3., Sudenaz Gürler 3.’lük elde etti.

“BU MEMLEKETTE BİR PİST YERİ TAHSİS EDİLEMEDİ”

Organizasyonun ardından Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Atletizm İl Temsilcisi Mustafa Cihan, Elazığ’dan çok iyi atletler çıkmasına rağmen yıllardır bir tartan piste layık görülmemelerinden dert yandı. Atletizm branşında Elazığ’ın çok iyi bir noktada olduğuna dikkat çeken Cihan, “Bir tartan pist sahamız olsa çok iyi organizasyonlar Elazığ’da olacak ama maalesef yok. Yıllardır biz bunun mücadelesini veriyoruz ama olmadı maalesef bir türlü. Elazığ’da pist olmadığı için komşu şehirlerdeki organizasyonlara katılıyoruz. Çok yetenekli çok iyi sporcularımız var ama maalesef pistimiz yok. Eray Keskiner bu organizasyonda 1. olan çocuğumuz. Türkiye çapında 2. sırada. Eray bizim için çok büyük bir kazanç oldu. Yine Kovancılar’dan 2 çocuğumuz var onları da Spor Lisesi’ne yerleştirebilirsek onlar da gayet iyiler. Dediğim gibi bizim tek eksiğimiz bir saha. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bu duruma bir el atması gerekiyor. Yıllardır hep aynı sıkıntı. Bu memlekette bir pist sahası yeri tahsis edilemedi maalesef. Sağolsun bize Fırat Üniversitesi sahip çıkıyor. Çalışmalarımızı orada yapabiliyoruz” dedi.