CİHAN ERDİM FENA PATLADI!

Geçtiğimiz haftasonu Fırat Üniversitesi'ne yenilerek zirve yolunda yara alan Sürsürüspor'da, Teknik Sorumlu Cihan Erdim, Hakimiyet Gazetesi aracılığıyla maçın hakemi Fatih Öz ve İl Hakem Kurulu'na ateş püskürdü

CİHAN ERDİM FENA PATLADI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu /// ÖZEL HABER

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve ilk yenilgisini geçtiğimiz haftasonu Fırat Üniversitesi karşısında alan Sürsürüspor’da, Teknik Sorumlu Cihan Erdim, Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı. Fırat Üniversitesi karşısında aldıkları yenilgiyle yara aldıklarını ancak şampiyonluk hedefinden vazgeçmediklerini dile getiren Erdim, müsabakanın hakemi Fatih Öz ve İl Hakem Kurulu’nu ise topa tuttu.

“YILLARDIR BENİM BAŞINDA OLDUĞUM TAKIMI BİÇTİLER”

Fırat Üniversitesi maçının mutlak kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Sürsürüspor Teknik Sorumlusu Cihan Erdim, “Rakibin eksik kalmasından sonra kazanmalıydık. Oyuncularımızda da gerginlik vardı. Sonuç olarak kaybettik ama bu maça takılıp kalacak değiliz. Ben hakemlerle ilgili biraz konuşmak istiyorum. Hakem camiasını yakından tanırım. Özellikle bu maçın hakemi Fatih Öz’le çocukluğumuzdan beri beraber büyüdüğümüzü biliyorum ama Futbol bilgisi ve psikolojisi ile bu maçı kaldıracağına inanmıyordum. Yıllardır benim başında olduğum takımın maçlarını biçmiştir. İkinci yarının başında rakibin 6 numarasını ikinci sarıdan, kırmızı kartla atamadı. Adam parmak işaretiyle tribüne iki kez parmak işareti yaptı, döndü sarı kart verdi. Bunlar hakemin acizliğinin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

“ŞU ANKİ İL HAKEM KURULU BU İŞİ GÖTÜREMEZ”

Şampiyonluğu hedef alarak bir kadro kurduklarını kaydeden Erdim, “Hakem hataları bahane değil ama özellikle hakem camiasının yani yeni gelen yönetimin kendi egolarını tatmin ettiğini düşünüyorum. Bu hafta klasman hakemi vardı. Klasman hakemini bizim maça vermiyor. Sıradan bir hakemi getirip veriyor. Maçın hali ortadaydı. Biz Üniversite ile önceden de maçlar yaptık ama hiçbir maç da böyle sıkıntılı geçmedi. Bunun birinci sebebi hakemdir. Verdiği ve vermediği kararlarla. Kesinlikle şu anki İl Hakem Kurulu’nun bu işi götüreceğine inanmıyorum. Hakemler içinde bir gruplaştırma oluşturmuşlar. İşte falan kişiyle gezerseniz size maç vermem, filan kişiyle oturursanız, sosyal medyasını beğenirseniz size maç vermem gibi. Böyle bir kurumu temsil ettiklerinin farkında değiller. Zaten kurul başkanı da geldiği yerden sıkıntılı gelmiş bir adam. Bu işi sonuna kadar götüreceğine inanmıyorum. İlin amatörü için bu kurulun değişmesi lazım. Bunun kesinlikle altını çizerek belirteyim” dedi.

“PUAN FARKININ SUNİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Sürsürüspor’un her zaman hedefi olan bir takım olduğunu dile getiren genç çalıştırıcı, “Yara aldık mı? Aldık tabi ama kesinlikle bize şampiyonluk yolunda engel değildir. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Bu hafta Yolspor’la oynayacağız. Yolspor maçını da galibiyetle geçip yolumuza bakacağız. İkinci yarıya da transferlerle girip sene sonunda şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz. Şu anda Fırat Üniversitesi’nin 5 puan önde olmasının çok bir önemi yok. Çünkü daha rakipleriyle oynamamış. Ben puan farkının suni olduğunu düşünüyorum. Devre itibariyle puan farkı düşecektir. İnşallah devreden sonra da ilk iki içerisinde bitirip şampiyonlukla ilimizi BAL’da temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

“İL HAKEM KURULU ART NİYETLİ!”

Haftasonu oynanacak olan Yolspor maçı hakkında ise Sürsürüspor Teknik Direktörü Cihan Erdim, “3 tane 22 puanlı takım var. Kovancılar, Yolspor ve biz. Yolspor bu ligin önemli ekiplerinden biri. Haftasonu oynayacağımız maç önemli bir maç olacak. Futbolcularımıza güveniyoruz. Üniversite maçının skoru ne olursa olsun biz iyi takımız ve bu iyi takım da Allah’ın izniyle şampiyon olacaktır. Kaptanımız Serdar Bakıl önemli bir isim. Orda da zaten büyük bir hakem hatası var. Futbolcu hakeme saldırdı. Bizim oyuncu onu tutuyor. Bu pozisyondan sonra yere düşüyor oyuncu. İl Hakem Kurulu da Salı günkü toplantıda kendi ifadesiyle belirtti. Hakem orada hatalı karar verdi. Atılmaması lazımdı ama attılar. Salı günkü toplantıda hakem hatalı denildi ama ben hakemimin arkasındayım da denildi. İl Hakem Kurulu’nun psikolojisi yerinde değil. Yöneticilik kabiliyet, yetenek ve öngörü işidir ama bunlar art niyetli. Kendi çevrelerinde 3-4 kişiyle yönetmeye çalışıyorlar. Kendisi Serdar konusunda hem hatalıyız diyor, hem de hakemimin arkasındayım diyor. Serdar’ın eksikliğini diğer arkadaşlarımız hissettirmeyecektir. Takım sadece Serdar üzerine kurulu bir takım değil” dedi.

“KALİTENİN SEBEBİ BAL’DA TAKIM OLMAMASI”

1. Amatör Küme hakkındaki düşüncelerini de spor servisimize açıklayan Erdim, “Geçtiğimiz yıllarda iki takımımız ilimizi BAL’da temsil ediyordu. İlimizin yetenekli gençleri genelde BAL Ligi’nde oynuyorlardı. O zaman 1. Amatördeki kalite de bu kadar değildi. Bu sene BAL da takımımız olmamasından sonra amatörün kaliteli futbolcuları takımlara dağıldılar. Bundan dolayı da takımlar güçlendi. Kimse şampiyonluğunu şimdiden ilan etmesin. Biz 27 puanda olsaydık şampiyonuz gibi havalara giremezdik. Bence henüz daha çok erken. Ligin uzun vadede sürpriz sonuçlara gebe olacağına inanıyorum. Ligin kalitesinin artmasının sebebi budur. İnşallah kazasız belasız bir sezonu bitiririz. Allah’ın izniyle Sürsürüspor’u şampiyon yapacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.