CHP'YE ELAZIĞ AYARI

41 YIL SONRA İLİMİZDEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARTAN CHP'NİN SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI. CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL SEÇİLDİĞİNİN BİRİNCİ GÜNÜ GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU'NU BAŞARISIZLIKLA SUÇLADI VE İSTİFASINI İSTEDİ.

CHP'YE ELAZIĞ AYARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Partili tabanın partisine verdiği ayardan sonra, şimdide 24 Haziran’da 41 yıl sonra ilimizden CHP milletvekili olarak seçilen Gürsel Erol CHP’ye ayar vermeye başladı.

 

ELAZIĞ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

24 Haziran seçimlerinde ilimizden 5 milletvekili seçildi. Bu vekillerde ulusal basında adından en çok ettiren isimler Ak parti milletvekili Zülfü Tolga Ağar ile CHP Milletvekili Gürsel Erol oldu.

Ulusal medyanın seçim değerlendirmeleri ve analizlerinde sıklıkla isimleri zikredilen Zülfü Tolga Ağar, işadamlığı, yatırımcı kişiliği ve eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğlu olması yönünde gündeme gelirken CHP milletvekili Gürsel Erol ise seçildiğinin birinci günü genel başkan Kılıçdaroğlu’na kafa tutmasıyla gündeme geldi.

 

MUHALİF KANADIN CESUR VE YÜREKLİ SESİ

CHP Genel merkezinin geçmişte Tunceli milletvekili olmasına rağmen bu seçimde Tunceli yerine bir milletvekili seçme potansiyeli bulunmadığı için cezalandırılarak Elazığ’dan aday gösterilen Gürsel Erol, millet ittifakı sebebiyle İyi Parti ve Saadet partisinin oylarıyla MHP’den daha az oy almasına rağmen milletvekili seçilmiş ve meclise gitmişti

 

İLK GÜN İLK TEPKİ

CHP milletvekili seçilmesinin ardından ilk mesajını direk  CHP Genel merkezi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na vermişti. CHP’nin, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İncenin aldığı oydan çok gerilerde bir oy aldığı ve geçmiş seçimlerden de gerilere düştüğünü belirten Erol, Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırmıştı. Bununla da yetinmeyen Erol, ardından oturma eylemi yapacağını açıklamıştı.

 

DİSİPLİNE SEVK EDİLİYOR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un bu çıkışı Kılıçdaroğlu’nu harekete geçirdi. Her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatör olarak suçlayan ve bunu tüm dünyaya haykıran Kılıçdaroğlu’nun milletvekilinin demokratik tepkisine tahammül edemeyip kesin ihraç talebiyle parti Disiplin Kuruluna sevk edileceği iddia edildi.

 

İL YÖNETİMİ MİLLETVEKİLİN KARŞISINDA

Tüm bu gelişmeler olurken CHP il başkanı Zeki kaplan sahneye çıktı ve partililere çektiği mesaj ile Gürsel Erol’un istifaya çağırdığı Kılıçdaroğlu’na destek için otobüslerle Ankara’ya gideceklerini duyurdu.

İl yönetimin böyle bir çıkışı kendi iradeleri ile değil, Genel merkezin talebi ve isteği üzerine gerçekleştirildiği konuşuluyor.

 

EROL HEP GÜNDEMDE OLACAK

Görünen o ki ilimizden milletvekili seçilen ancak her kesimle samimi ve sıcak ilişkiler kurmayı başaran, seçim sürecinde rakipleri ile hiçbir polemiğe girmeyen Erol, CHP’den ihraç edilse de bağımsız milletvekili olarak Elazığ için çalışmaya hatta Ak Partinin ülke çıkarları için meclise getirdiği tekliflere evet oyu vererek örnek bir milletvekili profili çizeceği ve daha uzun yıllar  milletvekili olarak hizmet etmeye devam edeceğe benziyor.