CHP'den Oturmalı OHAL Eylemi!

Tamer ÖREN - Elazığ'da bir grup CHP'li 16 Nisan referandumun yıldönümünde  oturma eylemi yaparak OHAL'i protesto etti.

CHP'den Oturmalı OHAL Eylemi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da CHP İstanbul Milletvekili  Ali Şeker, CHP Elazığ İl Başkanı Zeki KAPLAN’ın aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişilik CHP’li ellerinde Türk baraklarıyla Fevzi Çakmak Mahallesi Perşembe pazarı yerinde  Tüm Türkiye’de eş zamanlı oturma eylemi yaparak  OHAL’i protesto etti.

21 aydır süren OHAL ile ülkemizdeki baskı rejiminin kurumsallaştığını iddia eden CHP Elazığ İl Başkanı Zeki KAPLAN “ Demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırı halini alan OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, meslek oda ve birliklerine yönelik  operasyonların ardı arkası kesilmemiştir” dedi.

1 yıl önce hileli bir referandum ile  diktatörlük dayatmaya  kalkanların buna sessiz kalmalarını  beklediklerini öne süren CHP İstanbul Milletvekili Ali ŞEKER “ 636 gün önce 1 buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri OHAL’i yedinci kez uzatmak üzereler ve biz OHAL olmadan bu ülkeyi yönetemeyiz diyen bir iktidar var. Bizde diyoruz ki ‘Evet bu ülkeyi yönetmeyi beceremediniz. Suç ortaklarınızla birlikte ülke 15 Temmuz’u yaşadı’. Bu ülkeye 15 Temmuz’u yaşatanlar bunun hesabını vermek yerine 20 Temmuz sivil bir darbe yaptılar. Biz bu darbeden artık bıktık. Biz bu ülkede demokrasi, özgürlük istiyoruz. Biz bu ülkede işçiler emeklerinin hakkını alsın. Taşeron işçiler işten atılmasın istiyoruz. Onun içinde diyoruz ki OHAL kaldırılsın. Siz OHAL ile de onsuz da ülkeyi yönetemiyorsunuz. Bugün dövizin geldiği nokta, eğitimin geldiği nokta ortada. Elazığ Anadolu Lisesinde okuyan çocuklar okullarından ediliyor. En çok tıp ve mühendislik fakültelerine Ankara, İstanbul, İzmir’e öğrenci gönderen Elazığ’ın bu güzel okulu kapatılıyor. İnsanların eğitim hakkı elinden alınıyor. İnsanların sağlık yaşam hakları elinden alınıyor. Şeker fabrikaları kapatılıyor ve bunun karşılığında diyorlar ki ‘susturalım’ ”. OHAL kalkmasını  AKP’den seçilen belediye başkanları, il başkanları için de istiyoruz. Onların yerine atanan kayyumlar nedeniyle ne doğru düzgün il başkanı, belediye başkanı kaldı”  diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan grup olaysız bir şekilde sessizce dağıldı.