CHP'DE ADAY ÇATLAĞI

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL, ELAZIĞ'DA İYİ PARTİ'NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ ŞEKARDAĞ'IN İTTİFAK ADAYI OLARAK DESTEKLENMESİ TEKLİFİNİ KAVGALI OLDUĞU CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN RİCA EDERKEN İL BAŞKANI PARTİ ADAYINI AÇIKLADI BİLE…

CHP'DE ADAY ÇATLAĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimleri öncesi partilerin ittifak görüşmeleri olumlu olarak sonuçlandı. Buna göre CHP ve İYİ Parti ittifak yaparak anlaştıkları şehirlerde birbirlerinin adayını destekleme kararı aldılar. Görüşmelerde Elazığ’ın yer almaması il teşkilatını harekete geçirdi ve CHP’nin Elazığ Belediye Başkan adayı olarak Avukat Bülent Seçkin Düztaş ismi açıklandı.

 

8 İLDE CHP, İYİ PARTİ'YE  DESTEK

Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener'in ittifak görüşmesinden, İP'e bırakılacak olan 8 il çıktı. Aralarında CHP'nin yüksek oranda oy aldığı yerler de bulunan iller konusunda partiler anlaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti, yerel seçimlerde birlikte hareket etmek için ittifak kurdular. İttifak kapsamında da 8 önemli il İP'e bırakılıyor.

 

EN ÖNEMLİ İLLER CHP’DE

Yapılan görüşmeler neticesinde ülkenin en önemli şehirlerinde CHP’nin adaylarına oy verilecek. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa adayı CHP'li olacak. Ayrıca Aydın, Eskişehir, Muğla, Hatay ve Tekirdağ'da da İyi Parti, CHP'nin adayını desteklemeyi planlarken, CHP'nin de bunun karşılığında Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Konya, Trabzon, Gaziantep ve Samsun'u İP'e bırakma kararı aldı. Bırakılan illerin CHP'nin neredeyse kaleleri konumunda olması tartışma konusu oldu.

 

ŞEKERDAĞ’IN BEKLEDİĞİ OLMADI

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İyi Parti’nin belediye başkan adayı olarak eski ETSO Başkanı Ali Şekerdağ’ın ismi açıklanmış ve Şekerdağ, “CHP ve iyi partinin ittifak adayı olacağımı umuyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Bu açıklamanın ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un da Şekerdağ’ı destekler mahiyetteki açıklamaları ve konuyu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na taşıdığı ve İyi Partinin adayının desteklenmesi konusunda talebini  iletildiği haberi yayınlandı.

 

GÜRSEL EROL İSTEDİ DİYE Mİ?

Gürsel Erol’un Kılıçdaroğlu’na: “ Elazığ’da tek başına CHP olarak belediye başkanlığını kazanmamız mümkün değil. Geçtiğimiz genel seçimlerde bizleri destekleyen İyi Parti’ye bir jest olarak bizler de yerel seçimlerde İyi partinin adayını desteklersek belediyeyi kazanma şansımız olabilir” görüşünü Kılıçdaroğlu’na ilettiği, Kılıçdaroğlu’nun da bunu gündemine aldığı kamuoyuna açıklanmıştı.

 

İYİ PARTİ SEÇMENİNE CEZA MI?

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un parti genel merkezine ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na açtığı isyan bayrağına rağmen Elazığ için böyle bir teklifi götürmesine karşılık Elazığ’ın ittifak kapsamı dışında kalmasını yorumlayan siyasi gözlemciler buna birçok etkenin sebep olabileceğini ifade ettiler.

Kılıçdaroğlu’nun bu teklifi kabul etmemesinin birinci sebebinin 24 Haziran seçimlerinde CHP adayına oy vererek Gürsel Erol’u meclise gönderip,Kılıçdaroğlu hakkında sert sözler söylediği için   İyi Parti’yi ve seçmenini cezalandırmak istemesinin olabileceği ifade ediliyor.

Elazığ’da İyi Parti ittifakı ile de seçimleri kazanmalarının mümkün olmadığını gören Kılıçdaroğlu’nun,  İyi Parti teklifine soğuk bakmasının bir sebebinin de İyi Parti adayı Ali Şekerdağ’ın, geçmişte Ak Parti’den aday adayı olmuş ve CHP tabanına uzak bir isim olması yorumunu yaptılar.

 

KILIÇDAROĞLU’NA GERÇEKTEN İLETİLDİ Mİ?

Siyasi gözlemcilerin Elazığ’da ittifak olmamasının bir sebebinin de İyi Parti ile ittifakın olumlu sonuçlarının Kılıçdaroğlu’na gerçekten tüm boyutlarıyla bizzat iletilip iletilmediği… CHP ile İyi Partinin ittifak yapma gerekçeleri ve olası ittifakın ardından oluşacak meclis üyeleri dağılımı ve ahenkli çalışma konusunda yaşanacak olumsuz olayların başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere daha önemli şehirlerdeki parti tabanlarını üzebilecek ve sonuçları itibari ile sıkıntı yaratabilecek olaylardan kaçınma tedbiri olarak yorumlandı.

 

GÜRSEL EROL’DAN YAPICI SİYASET

Elazığ’da uyguladığı yapıcı ve örnek siyaset anlayışıyla her kesimden insanımızın takdirini kazanan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Elazığ Belediye Başkanlığı hususunda da İYi Parti ile ittifak için önemli adımlar atmıştı. Buna karşın “Küçük olsun benim olsun” düşüncesini partisinde sürdürmeye çalışan CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, ittifakı zora sokacak bir hamle yaparak CHP Belediye Başkan Aday adayını  açıkladı. Yaptığı bu hamle ile sağ duyulu CHP seçmeninin tepkisini üzerine çekti.

Şehirde her kesimle birlik ve beraberlik vurgusunu dile getiren ve bunu siyasetine de yansıtan Gürsel EROL’un İYİ Partiye destek verme görüşü geniş halk kitleleri tarafından da olumlu karşılanıyor.

 

İL BAŞKANI ADAY ADAYINI AÇIKLADI BİLE

Elazığ için CHP ve İP arasında ittifak çalışmaları ve temennileri ortadayken CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan,  Elazığ Belediye Başkan aday adaylarının  Avukat Bülent Seçkin Düztaş olduğunu açıkladı. CHP Genel Merkezinin talimatlarıyla böyle bir açıklama yaptığı düşünülen Kaplan’ın, milletvekili Gürsel Erol ile birçok konuda fikir ayrılığı olduğu da kamuoyunca biliniyor.

 CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan yaptığı basın açıklamasında Elazığ'ın üç ilçesinin daha belediye başkan adaylarını ve belediye başkan aday adaylarını açıkladı.

İlçe adaylarını da açıklayan kaplan, Ağın Belediye Başkan Adayı Saniye Genç, Palu Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Karadağ, Karakoçan Belediye Başkan Adayı Mahmut Okçuoğlu olduğunu kamuoyuna duyurdu.(Haber Merkezi)