CHP, AYNI CHP

CHP, AYNI CHP
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhalefeti her şeye karşı gelmek olarak anlayan ve bu anlayışından asla vazgeçmeyen CHP, her şeye karşı gelmek anlayışını fikir özgürlüğüne de yansıtmış  gibi görüyor.

Özgür düşüncenin ve fikir hürriyetinin öncüsü olma gibi kendilerine bir misyon yükleyen CHP’nin kendi düşüncelerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Tuğçe Kazaz hakkında suç duyurusunda bulunması da bu geleneğin bir devamı ve son halkası olsa gerek.

Önümüzdeki günlerde il kongresine gidecek olan CHP il Başkanı Zeki Kaplan ve parti üyeleri, yapacakları başka hiçbir iş kalmamış gibi can sıkıntısından ,tutup eski manken Tuğçe Kazaz hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar.

Partinin kendi politikalarını anlatmakta yetersiz olan , iktidara geldiklerinde nasıl hizmetler yapacaklarına dair sözleri olmayan siyasilerin yapacakları tek şey de sözüm ona il başkanlığını kurtarmak  için küçük ve anlamsız  siyaset yapmalarıdır.

Neymiş Tuğçe Kazaz’ın suçu?

Youtube’ta yayımladığı bir videoda, “Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan Allah ile arasına mesafe koyar” demiş.

Bu cümleden dolayı CHP İl Başkanı ve parti üyeleri, Tuğçe Kazaz hakkında, “5816 sayılı kanuna muhalefet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuşlar.

Bakın CHP İl Başkanı Zeki Kaplan  ne demiş?

 “Bugün CHP olarak adliyenin önünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, ilk genel Başkanımıza hakaret eden, halkı kin ve nefrete teşvik eden Tuğçe Kazaz isimli bir şahısın vatandaşlarımızın huzurunu bozacak şekilde insanları kin ve nefrete teşvik edecek şekilde, milyonların gözü önünde TuKa TV isimli bir YouTube kanalında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmiştir. Bu nedenle bizde örgüt olarak, şahıs olarak Türkiye genelinde CHP İl Başkanı olarak ben, merkez ilçe başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla birlikte Avukat Bülent bey ile beraber biz suç duyurusunda bulunmak üzere adliyenin önünde bulunuyoruz. Buradaki söz konusu olay Mustafa Kemal Atatürk’ün milleti ahlaksızlığa teşvik ettiği gerekçesi ile bir söylemde bulunmuştur. Oysa Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini kurmuş, bir ulus kurmuş, din ve devlet işlerini birbirinden ayırmış, ahlakı bu ülkeye en iyi şekilde yerleştiren bir liderdir. Tuğçe hanımı kınıyoruz. Bundan sonraki olayı Cumhuriyet Savcılığına ve hâkimliğe bırakıyoruz. İnşallah ceza alır ve cezasını çeker”

Sayın Zeki Kaplan başkanım. Tuğçe Kazaz’ın avukatı değiliz ama şunu bilmenizi isteriz ki “Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan Allah ile arasına mesafe koyar” cümlesinde herhangi bir hakaret ve küçük düşürme yok. Kaldı ki bazı çevrelerce tartışılan “Kemalizmin”  “Bir ideoloji midir? Değil midir ?” tartışmalarında  varlığı konusunda bir hakkı teslim bile var. Kazaz, kimseyi kötülemeden, hakaret etmeden kendi doğrularını bir tavsiye niteliğinde izleyenlerine iletiyor.

Kaldı ki laik bir devlette yaşamıyor muyuz?  Din, Allah ile kul arasında demiyor muyuz her defasında? Kazaz da bunu söylemiş zaten. Din ile Allah arasına herhangi bir şahsı koymayın demiş.

Bazı çevreler bunu şeyhler, mollalar ve bazı âlimler için söylediğinde doğru kabul ediyorsunuz da aynı şey Kemalizm için söylendiğinde niye tepki koyuyorsunuz çok anlayabilmiş değiliz ?

Elbette din;  kul ile Allah arasındadır ve araya Kemalizm de dâhil hiç kimsenin girmemesi gerekir. Aracıların girmesinin nasıl sonuçlar verdiğini 15 Temmuzda gördük ve 250 şehit vererek bedelini de ödedik.

Özgürlükçü ve akılcı iddiasındaki CHP’li kardeşlerimize tavsiyemiz: Biraz dediğiniz gibi olun. Demokrat olun. Özgürlükçü olun. Fikre saygı duyun. Yoksa bu millet sizi asla iktidar yapmaz. Bilin istedik.