ÇETE: 'DESTEK ALDIK AMA YETERLİ DEĞİLDİ'

Erol KARA/Elazığ Sıhhi Tesisat ve Demirciler Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Çete, İnşaat sektörünün durma noktasına geldiğini belirterek, Depremden sonrası COVİD-19 ile birlikte daha sıkıntılı bir sürece girdiklerini söyledi.

ÇETE: 'DESTEK ALDIK AMA YETERLİ DEĞİLDİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çete, ”Hükümetten kısmi destek aldık ama, söylemlerle eylemler birbirini tutmuyor. Haziran sonuna kadar olan ertelemeler günü gelmeden ödenmesi isteniyor.” dedi.

Esnafın zor durumda olduğuna dikkat çeken Mehmet Çete, Devletin verdiği desteklerin belli bir kısmı karşılandı lakin belli bir kısmı karşılanmadı.  

Çete, “Mesela krediler bir yıl ödemesiz denildi. 50 bin liralık deprem kredilerin günü geldi.  İş yok nasıl   ödeme yapılacak?. Destek aldık ama yeterli destek alamadık. Bilinçsiz destek aldık. Söylemlerle uygulamalar birbirine tutmadı” diye konuştu.

İŞYERLERİ KAPALI KREDİLER NASIL ÖDENECEK

Elazığ Sıhhi Tesisat ve Demirciler Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Çete, “Sayın bakan depremden dolayı vergileri Haziran sonuna kadar erteliyoruz dedi. Biz bir baktık ki, yapılandırma bozulmuş. Bundan kimsenin haberi bile yok. Yapılandırma taksitlerinin ertelenmediği söylenmedi. Bununla ilgili hiç kimse açıklama yapmadı. Bu konuda çok sayıda esnaf zor durumda kaldı. Esnaf iyi değil her yer kapalı. Doğru sıkıntılı dönemden geçiyoruz ama Devletin de esnafı zor durumda bırakmaması lazım, çünkü gelir yok ki vergisini kredisi ödesin. Dükkânlar kapalı nasıl ödenecek krediler. Bayram öncesi dükkânını açamayanlara en az bin lira destek vermesi gerekir. Hükümetin söylemleri ile yapılanlar birbirine tutmuyor.” dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA İKEN BİRLİK BAŞKANI DEPREMİ UMRE SEHAYETİ İLE GEÇİRDİ

Depremde Elazığ esnafının çok zor günler geçirdiğine işaret eden Mehmet Çete,“Burada Esnafın başındaki şahıs umre seyahatine çıkmıştı. Krizi biz oda başkanları iyi idare edemedik. Bizim başımızdaki birlik başkanı bize sahip çıkacaktı. 24 Oda başkanı ne yapabilirdi. Ferdi mücadele edemedik yetersiz kaldık. Esnaf odaları birliği sınıfta kaldı. Bunun sebebi ise Esnaf odası başkanının umre seyahatine çıkmasından kaynaklandı. O deprem anında umre seyahati doğru mu? Bu da esnafın takdirine vicdanına kalmış" diye konuştu.