ÇEMİŞGEZEKLİ ŞAİR AYHAN ERHAN KÖROĞLU'NUN 'O SENSİN' İSİMLİ ŞİİR KİTABI ÇIKTI

Erkan BAY/Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi doğumlu olan şair Ayhan Erhan Köroğlu'nun 'O Sensin' isimli şiir kitabı çıktı.

ÇEMİŞGEZEKLİ ŞAİR AYHAN ERHAN KÖROĞLU'NUN 'O SENSİN' İSİMLİ ŞİİR KİTABI ÇIKTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şiir ile birlikte öykü, makale ve roman yazarı da olan şair Ayhan Erhan Köroğlu, 49 yıldır yazdığı şiir arşivinden seçmelerini “O Sensin” isimli şiir kitabında toplayarak okuyucuyla buluşturdu.

1968 yılından itibaren duygusal, tasavvufi ve yörelere ait şiirler yazmaya başlayan Şair Köroğlu, özellikle memleket ve doğa konularında yazdığı şiirlerini kitabına aktarırken, ilk kitabıyla şiir dostlarına sıcak bir merhaba dedi.

Şiirlerini gezdiği yörelerin özelliklerinden esinlenerek yazdığını belirten şair Köroğlu, “ Bana her güzel davranış, aks eden tabiatın rengi, insanların hüznü ve neşesi şiir yazmam için devamlı ilham kaynağım olmuştur. Şiirlerimde tasavvuf ve sevgi ön plana çıkmıştır. Dostluk penceresinden gördüğüm gizemli renk ve düşünceler şiirlerime yansımıştır. Bu yansımaları O Sensin isimli ilk şiir kitabımla okurlarımın beğenilerine sunmaktan son derece mutluyum.”dedi.

AYHAN ERHAN KÖROĞLU KİMDİR ?

Ayhan Erhan Köroğlu, 1953 yılında Çemişgezek’te dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Çemişgezek’te, lise eğitimini ise Elazığ’da tamamladı. Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu ve Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Yüksek okullarını bitirdikten sonra 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Müteakiben devlet memurluğuna atandı. Şair Ayhan Erhan Köroğlu sırasıyla, Keban barajı maliyet hesapçısı, İstanbul’da dershane müdürlüğü, 1978 yılında Çemişgezek Kaymakamlığı yazı işleri müdürlüğü, 1985 yılında Keban baraj gölü belediyeler ulaşım birliği muhasebe müdürlüğü,1986 yılında vergi dairesi emlak müdürlüğü, 1987 yılında itfaiye müdürlüğü, 1988 yılında gelirler müdürlüğü yaparken bu görevde iken 1998 yılında emekli oldu Şair Köroğlu, emekliliğinin ardından Elazığ ilinde kurulan bir marketler zincirinde çalışmaya başladı.

2003 yılında bir marketler zincirinde danışmanlık ve AR-GE Bölümlerinde görev yaptı. Bu marketler zincirindeki görevlerindeki büyük başarılarıyla birlikte Elazığ ilinde farklı işletmelere de danışmanlık yapmaya başladı. Özel işletmelere kazandırdığı yönetim yenilikleriyle birlikte birçok eğitim seminerlerine katılarak, çeşitli alanlardaki kurslara ait başarı sertifikaları almıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Şair Ayhan Erhan Köroğlu yoğun iş yaşamının yanında edebiyatla da yakından ilgisini aksatmamıştır.