ÇEKEMEMEZLİK VAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, 'Benim istifam istendiği yönünde dedikoduları çıkaranların tek derdi çekememezliktir.  CHP'nin kurumsal yapısını yıpratmak ve bundan nemalanmak isteyenler var' dedi.

ÇEKEMEMEZLİK VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Nisa Yılmaz/Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde hakkında istifası istendi ve Gürsel Erol ile aralarında sorun var konularına değinen Başkan Kaplan, birçok konuya açıklık getirdi.

BAZILARININ İŞTAHI KABARDI

Başkan Kaplan yaptığı açıklamada, “Kurt dumanlı günü sever diye bir tabir var. Elazığ’da örgütümüz olarak yeni il binamızın yapılması için bütün çabayı gösterdik. Genel Merkezimizin bize sunduğu imkanları doğru bir şekilde kullandık. Partimize çok güzel bir bina kazandırdık. Haliyle bu binayı görenlerin iştahı kabardı ve talipli oldular” dedi.

 

BU TÜR DEDİKODULARIN ÇIKMASININ NEDENİ ÇEKEMEMEZLİKTİR

Zeki Kaplan, “Bu tür dedikodular olabilir. Ama parti disiplinine göre hareket edilmelidir. Genel merkezimiz düzeyinde böyle bir konu gündeme gelmemiştir. Görevimizin başındayız. Genel Başkanımız ve Parti meclisimiz tarafından böyle bir konu görüşülmemiştir. Öyle bir şey olursa Genel Başkanımızın kararına saygı duyarız.  Takdir partimizindir. Bu tür dedikoduların çıkmasının nedeni çekememezliktir. CHP’nin kurumsal yapısını yıpratmak ve bundan nemalanmak isteyenler var. Bu tür konuların gündeme gelmemesi gerekiyor. Bu Parti içi meseledir. Ama öyle bir şey yok” diye ifade etti.

 

GÜRSEL EROL İL ÖRGÜTÜMÜZÜN DESTEK VERDİĞİ BİR İSİMDİ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile aralarında sorun olduğu yönünde iddialara da cevap veren Zeki Kaplan, “Gürsel Erol il örgütümüzün talep ederek ve arzu ederek getirdiğimiz ve kendisine de seçim zamanı destek verdiğimiz bir isimdir. Bizim ve ittifakımızın desteği ile de Elazığ’da bir milletvekili çıkarttık. İl örgütümüzün doğru karar vererek bir milletvekili çıkarma kararımız tamamen bir başarıdır. Yanlış bir adayda getirebilirdik” dedi.

 

GÜRSEL BEY’İ YANLIŞ YÖNLENDİRENLER OLDU

Başkan Kaplan, “O süreçte benim kafamda 2 isim vardı. Ali Özcan ve Gürsel Erol’du. Ali Bey’in İstanbul’dan adaylık için başvurduğunu öğrendik. Sonra Gürsel Bey ‘in aday olması için görüşmelere başladık. Biz seçim akşamına kadar Gürsel Bey ile aramızda bir sorun yoktu. Gece-gündüz çalıştık ve destek verdik.  Seçim gecesi Gürsel Bey’i yanlış yönlendirenler oldu. Seçimi kazanınca Elazığ gibi bir ilde seçim kazanmanın verdiği farklı bir duygu ile Genel Başkanın ve örgütlerin istifasını istedi. Böyle bir düşüncesi olduğunu ve kamuoyu ile paylaşmıştı” şeklinde ifade etti.

 

HALİYLE TEPKİ GÖSTERDİK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “Bizde örgüt olarak o dönemde böyle bir şeyin olamayacağını, kabullenemeyeceğimiz bir durumun olduğunu ve haliyle tepki gösterdik. Sonra bu tepki kamuoyunda çok büyütüldü. Özel olarak Gürsel Bey’in benden kırıldığını sanmıyorum. Bende kırılmadım. Zaman zaman siyasi arenada bir birimizde ters düştüğümüz durumlar olmuş olabilir ama çok büyütülecek bir şey değil.” diye ifade etti.

 

GÜRSEL BEY’İN NEDEN KIRILDIĞINI KENDİSİNE SORMAK LAZIM

Parti olarak disiplinli çalıştıklarını ifade eden Başkan Kaplan,“ Gürsel Erol bey’in neden kırıldığını kendisine sormak lazım. O süreçten sonra Gürsel Bey eski binamıza 1-2 defa geldi. Ondan sonra da gelmedi. Gelmesini bekleriz. Yeni binamız genel merkezimizin ve genel başkanımızın destekleri ile kuruldu. Oldukça modern bir yer oldu” dedi.