Çaydaçıra Spor Kulübü açıldı

Çaydaçıra Spor Kulübü açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kağan İnal

Elazığ’ın yeni spor kulüplerinden olan Çaydaçıra Spor Kulübü’nün açılışı gerçekleştirildi

Önceki akşam Çaydaçıra Mahallesi’nde düzenlenen açılış töreni törenine; Belediye başkanvekili İrfan Ergüven, eski Şenova Belediye Başkanı Mehmet Hayati Köprücüoğulları, Aksan iş adamları dernek başkanı AK parti milletvekili aday adayı Arif Erol, Elektrikçiler ve elektronikçiler dernek başkanları Murat Canpolat, Ferhat Yıldız, Harput kredi Kooperatifler Başkanı Turan Kurnaz, Diyarbakır Çevre Şehircilik TOKİ Emlak Yönetim Müdürü Zülfü Er, Muhtarlar Dernek Başkanı Murat Gülbasan, Çaydaçıra mahallesinin muhtarı Hıdır Türkmen, Çayda çıra spor kulübünün dernek başkanları Murat Sacı, Şehabettin Ölmez, Cahit Ateş ve 18 kişilik spor takımı kadrosu, Mahalle sakinleri üyeleri Yaşar Çavcı, Eşref Bahşi ve çayda çıra mahallesi sakinleri katıldı.

“YANILMAZ’IN HEDEFİ GENÇLERİ SOKAKTAN KURTARMAKTIR”

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanvekili Ergüven, “Bugün burada toplanmamızın amacı Çaydaçıra Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın kurduğu bir spor kulübü ile ilgili biz belediye olarak ne yardımda bulunabiliriz, ne yapabiliriz, eksiklikler nelerdir onun için buradayız. Bu konuda Başkanımız Mücahit Yanılmaz’ın zaten her spor tesislerinde her açılışında söz verdiği gibi gençlerimizi spora yöneltmek, sokaklardan kurtarmaktır. Bu felsefe çerçevesinde her türlü yardım da bulunacağız. Biz bugün Çayda çıra muhtarlığının önünde vatandaşlarımızla birlikteyiz ve vatandaşlarımızın talep ettiği yeşil alanları, parkları ve spor tesislerini inşallah 2018 yılı içerisinde yapacağız. 2018 yatırım programımızda çaydaçıra mahallesinde 9 tane park bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi çok büyük olacak diğerleri ise bir tarafta çocuklar oynarken diğer tarafta anne ve babalar spor yapma imkanı bulacaklar, fitness grubu yerleştirip her tarafını yeşillendireceğiz .Geçen yıl 2017 yılında biz buraya girdiğimizde hiç bir yolumuz asfalt değildi hepsi TOKİ’lerin yaptığı parke kaplamaydı. Bizim bir caddemiz hariç hepsinin asfaltını geçen yıl bitirdik parkımızı da bu yıl bitireceğiz asfalt açısından sıkıntımız kalmayacaktır.” dedi.

“ÇAYDAÇIRA MAHALLEMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİNİN EN İYİSİNİ BULACAKTIR”

Ergüven konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu bölgemizde tek sıkıntımız yeşil alandır, çünkü her taraf inşaata halindeydi inşaat süreci bitti bu yılda burayı yeşillendireceğiz. 6 tane büyük park 3 tane de aşağı tarafta yapacağım hem fitness grubu olarak hem de çocukların oyun alanı olarak eksiklikleri bir daha gözden geçireceğiz. Çayda çıra mahallemiz hak ettiği  değerin en iyisini bulacaktır. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Ergüven’in ardından söz alan Çaydaçıra Spor Kulübü Dernek Başkanı Murat Sacı, “Spor Kulübü başkanı olarak bu kulübün kurulmasında önce şahsım, Şehabettin Ölmez sonra Cahit Ateş, Zülfü Er, Murat Canpolat, Yüksel Akbulut ve Haktan arpaya teşekkürlerimi borç bilirim. Bu kulübü kurmaktaki amacımız gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amaçlı ve mahallenizin tanıtımında büyük rol oynayacağına inanıyorum. Bu kulübe en büyük desteği ve emeği veren sayın Harput kooperatif başkanımız Turan Kurnaza şahsım ve takımım adına candan teşekkür ederim. Her daim yanımızda olan çayda çıra mahalle sakinlerine teşekkür ederim. Biz bu kulübü kurarak hedefimizin büyük olacağına ve gençlerimizin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Saygılarımla” şeklinde konuştu.