ÇAV BELLA VAKASI

ÇAV BELLA VAKASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki gün İzmir'in Karşıyaka, Konak, Çiğli, Buca gibi birçok ilçesinde   camii hoparlörlerinden "Çav Bella" marşı çalınmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Bu olayın tartışmaları devam ederken iki gün sonra bu kez de cami minarelerinden Selda Bağcan'ın seslendirdi 'Yuh Yuh' şarkısı semada yankılanmış.

Bu görüntüleri paylaşan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in ifadesi alınmış.

Başta CHP olmak üzere tüm partiler olayları kınamış, Yaşanılan olayın provokatif bir eylem olduğunu belirten 71 yaşındaki Bağcan da “İzmir'de cami hoparlörlerinden benim şarkımı dinletmişler. Tamamen provokatif bir eylem. Ülkeyi bir yerlere çekmeye çalışıyorlar. Şiddetle kınıyorum!"demiş.

Yaşananlar iki zafiyeti ortaya çıkardı. Birincisi müftülüklerin merkezi sistemlerinde ciddi bir güvenlik açığı ve zafiyeti var. İkincisi birileri tekrar eski filmleri vizyona sokarak hala mukaddes değerler üzerinden ülkede kaos ve kargaşa çıkarmak istiyor.

Olayların İzmir de cereyan etmesi de gösteriyor ki yeni senaryo eskilerde kaldığını düşündüğümüz laik-antilaik tartışması ve gerginliği.

Bu olay üzerinden hareketle hem siyasilerimize hem de medyamız önemli görevler düşüyor.

Elbette olaya sebebiyet veren, zafiyet oluşturan ve bu saygısızlığı yapanlar bulunup gerekli ceza verilmelidir. Elbette bu eylemlerin yol olmamalı için en sert önlemler alınmalıdır. Ancak bunlarla birlikte belli ki karanlık odalarda yazılan senaryolara karşı da duyarlı olmalıyız. Yapılan yanlışlara yeni yanlışlara karşılık verilmemeli, olaylar titizlikle izlenmelidir.