ÇARŞAMBA BAYRAMI

AREFE GÜNÜ DE DAHİL DÖRT GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLIYOR. BAYRAM EVDE KUTLANACAK AMA YASAĞIN BİTECEĞİ ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN SOSYAL MESAFE  KURALINA UYULARAK 'GEÇMİŞ BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN' ZİYARETLERİ BAŞLAYACAK VE GECİKMELİ DE OLSA HASRET GİDERİLECEK

ÇARŞAMBA BAYRAMI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs ile mücadele kapsamında arefe günü de dâhil olmak üzere bayram süresinde dört günlük sokağa çıkma yasağı başlıyor. Bazı işyerleri ve özel görevliler dışında sokağa çıkılamayacak ve bayram ziyaretleri yapılamayacak.

EVDE BAYRAM HAVASI

Sokağa çıkma yasağı sebebiyle bayram ziyaretlerinin yapılamayacak olması dolayısıyla her ev kendi bayramını kendi ortam ve şartlarında yaşayacak. Buruk geçeceği ve eski bayramların coşkusu ve neşesi yaşanmayacağı için bu hüznü neşeye çevirmek isteyen aileler, bayram hazırlıklarına daha bir önem veriyorlar.

Kendileri için de olsa özel yemekler, tatlılar, sütlaçlar, sacda börekler, patilalar, içli köfteler, sarmalar ve güveçler hazırlandı ve bayram sabahı pişirilmek üzere buzdolaplarına kondu.

Hiçbir misafir gelmeyeceği, hatta mahalleden çocukların bile gelme ihtimalinin olmadığı bir bayram olmasına rağmen özel çikolatalar ve şekerlemeler de alınıp hazırlandı.

Tüm bu hazırlıklar kendileri için bir ziyafete ve ikramdan öte eski bayramlara ve o bayramların tüm ritüellerine bir özlem olarak yorumlandı.

ALIŞVERİŞ HAREKETLİLİĞİ

Bayram öncesi başta Kapalı Çarşı olmak üzere birçok ticari merkezde ciddi bir hareketlilik görüldü. Bayram hazırlıkları çerçevesinde alış veriş yapan vatandaşlar, çarşı pazarda ciddi bir yoğunluk oluşturdu. Bu durum uzun süreden beri işleri kötü olan esnaflarımızı da mutlu etti.

BÜYÜK BAYRAM ÇARŞAMBA

Sokağa çıkma yasağının sona ereceği Çarşamba günü şehirde büyük bir hareketlilik ve canlılık olması bekleniyor. Küçükler geç de olsa, “geçmiş bayramınız mübarek olsun” cümlesini kurup büyüklerinin ellerini öpmek için düşecekler yollara.

65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı devam edeceği için büyüklerin evlerinde çarşamba günü adeta bayram sabahı rüzgârı esecek. Zengin sofralar kurulacak, eller öpülecek, harçlıklar verilecek ve bol bol hasret giderilecek.

Mahalleler arası ziyaretler olabileceği gibi köylere, ilçelere ve hatta komşu illere seyahatler yapılacak ve geç de olsa bayram coşkusu yaşanacak.

BUNA İHTİYACIMIZ VAR

Koronavirüs yasaklamaları ve sınırlandırmaları çerçevesinde uzun süreden beri evde kalan ve sosyal hayatını askıya alan insanlarımızın ruh halleri, bayramda da eve kapanmak zorunda kalacağı için daha sıkıntılı bir süreceğe girecek. Bunun giderilmesi ve sevdikleriyle sosyal mesafe kuralına uygun olarak hasret gidermek amacıyla yapılacak bayram ziyaretleri, gecikmeli de olsa bayram sevincini herkese tattıracak.

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Hakimiyet Gazetesi olarak, bayram namazı coşkusuyla başlayıp, bayram kahvaltısı neşesi ile devam eden, büyüklerimiz ile eş ve dostlarımıza bayram ziyaretlerinin mutluluğuyla devam eden bayramlara bir an önce kavuşmak üzere tüm hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyoruz.