ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Harput Diyanet Eğitim Merkezi binasının yerine yapılacak olan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi'nde yapılan çalışmaları Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte inceledi. Vali Kaldırım, ziyaret ile ilgili Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ''Külliyenin inşaatı beklentimizden hızlı ilerliyor.'' dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Erkan BAY/ Harput Diyanet Eğitim Merkezi binasının yerine yapılacak olan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi'nde yapılan çalışmaları Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ziyaret ederek, incelemeler de bulundu.

ELAZIĞ'A ÖNEMLİ YATIRIMLARINDAN BİR TANESİ

Elazığ’da yapımına başlanılan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi’nde yapılan çalışmaları aralıksız devam ediyor. Elazığ’ın önemli yatırımlarından bir tanesi olan külliye İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verecek.       

TOPLAM 30 BİN 40 METREKARE  

80 milyon TL maliyetle inşa edilecek külliyenin inşaatının yapıldığı alan toplam 30 bin 400 metrekareden oluşuyor. İhalenin tamamlanmasının ardından, Harput Diyanet Eğitim Merkezi binalarının yıkımı ihaleyi kazanan firma tarafından başlatılarak,külliyenin yapımına başlanılmıştı.

İHALE 2018 YILINDA YAPILMIŞTI 

Kapalı inşaat alanın 21 bin 600 metrekare olduğu belirtilen külliyede, 19 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. Elazığ İl Özel İdaresi; külliyenin ihalesi için 2018 yılı Kasım ayında ihaleye çıkmış ve ihaleyi kazanan firma çalışmalarına başlamıştı.Yapılan çalışmalar neticesinde ödeneğinde hazır olmasından dolayı çalışmalar başlatıldı ve beklenilenden daha hızlı yapımı devam ediyor.

İSLAMİ ARAŞTIRMALAR MERKEZİ STATÜSÜNDE HİZMET VEREBİLECEK

Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi için  15 tane firma teklifte bulunmuş, 12 tanesi yeterlilik almış ve bunlardan biri 80 milyon liralık bir fiyat ile Harput Külliyesi’nin ihalesini almıştı.Külliye İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verebilecek, içerisinde 200 kişinin aynı anda konaklayabileceği, Türkiye’nin önemli  tesislerinden bir tanesi olacak.

 

VALİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM İNCELEMELERDE BULUNDU

Harput Diyanet Eğitim Merkezi binasının yerine yapılacak olan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi'nde yapılan çalışmaları Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ziyaret etti.İnşaat çalışmalarında incelemelerde bulunan Vali Kaldırım, yetkililerden bilgi aldı.

KÜLLİYENİN İNŞAATI BEKLENTİMİZDEN HIZLI İLERLİYOR

Yapılan çalışmalar ile ilgili Elazığ Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,’’İnşaatın temel kısmından sonra yapım çalışmaları başlıyor.Külliyenin inşaatı beklentimizden hızlı ilerliyor.Ödenek konusunda bir sıkıntı yok.Elazığ’a yakışan bir külliye olacak.’’diye ifade etti.

 

ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN

Vali Kaldırım,’’ Harput’u önemli bir inanç merkezi yapacak olan Harput Diyanet Külliyesi ve restorasyonu son aşamaya gelen Esadiye Camii’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledik.Külliye belirlenen zaman da hizmete girecek.Elazığ’a hayırlı olsun.’’dedi.

HARPUT’A MUSİKİ MÜZESİ VE  YÖRESEL ÜRÜN SATIŞ MERKEZİ

Yöresel Ürün Satış Merkezi ve Gastronomi Evi ve Müzesi için de projeleri değerlendirdiklerini ifade eden Vali Kaldırım,’’Elazığ’ın turizmine büyük bir değer katacak bir proje olan Musiki Müzesi, Yöresel Ürün Satış Merkezi ve Gastronomi Evi&Müzesi içinde son aşamaya gelindi.Bu proje de Elazığ için çok önemli.Bu nedenle  İlimiz turizmine büyük değer katacak olan ve Harput’ta yapımına karar verdiğimiz Musiki Müzesi, Yöresel Ürün Satış Merkezi ve Gastronomi Evi&Müzesi projeleri ile ilgili son değerlendirmeleri yaptık.’’dedi.

 

900 GÜNDE TAMAMLANACAK

Külliye’nin  900 günlük bir süre içerisinde biteceği tahmin ediliyor.Külliye tamamlandıktan sonra eğitimlerine ve faaliyetlerine başlayacak. Birçok aktivite alanı bulunan külliye, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak.Özellikle yurtdışından ve yurt içinden gelen bir çok misafiri ağırlamak ve bir çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapmak açısından büyük bir önem taşıyor.