ÇALIŞMALAR BAŞLASIN

Erkan BAY/Kapalı Çarşı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yargıç Emir, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada, ''Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısı için yapılan proje, henüz başlamadı. Esnaflar olarak büyük bir heyecanla projenin başlamasını bekliyoruz.'' dedi.

ÇALIŞMALAR BAŞLASIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın talimatıyla  Kapalı Çarşı’nın yenilenmesi projesi, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerden sonraya  kaldı.Kapalı Çarşı esnafı, projenin en kısa sürede hayata geçmesini istiyor.

PROJE HAZIR

Elazığ’ın en önemli yerlerinden biri olan Tarihi Çarşı,Elazığ Belediyesi’nin hazırlamış olduğu proje kapsamında  yenileme çalışması yapılarak modern bir görüntüye kavuşturulacaktı.Projesi hazırlanan ve başlaması  için gün sayılan Kapalı Çarşı ile ilgili esnaflar,çalışmaların en kısa sürede başlamasını istiyor.

KÖFTECİLER SOKAĞI VE ÇARŞI MAHALLESİ TAMAMLANDI

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Kapalı Çarşı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yargıç Emir,’’Elazığ Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’ın bizlere vermiş olduğu bir söz vardı.Özellikle merkezde bulunan köfteciler sokağı,çarşı mahallesi ve kapalı çarşının restorasyonu ve yenilenmesiydi.Köfteciler sokağı ve çarşı mahallesi projeleri hazırlandı ve çalışmalar yapıldı.Sadece kapalı çarşı kaldı.’’dedi.

 

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ DIŞARIDA SATILAMAYACAK

Emir, ’’Kapalı çarşıda bulunan bütün esnaflar projenin başlamasını bekliyor.Özellikle tarım il müdürlüğünün bir projesi var.Bu proje süt ürünlerinin dışarı da satılmaması için bir talimat verdi.Bütün süt ve süt ürünleri kapalı şekilde satılacak.Bu projenin hayata geçmesi için Elazığ  Belediyesinin başlatmış olduğu projenin tamamlanması gerekiyor.’’ dedi.

DOĞALGAZ OLMADIĞI İÇİN ZOR DURUMDAYIZ

Emir, ’’Şehir merkezinde olmamıza rağmen doğalgazımız  yok.Elazığ’ın bütün mahallelerinde doğalgaz var ama nedense bizde yok.Yetkililere sorduğumuz da çarşımızın ahşap olduğu için veremiyoruz diyorlar..Esnaflarımız kazandığı paraları tüp’e veriyor.Merkezi bir yerde doğalgazın olmamasını hayretler içinde izliyoruz.’’ dedi.

 

MÜCAHİT YANILMAZ ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTI

Kapalı Çarsı’nın mutlaka yenilenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yargıç,’’Sayın Mücahit Yanılmaz,çarşımıza önem verdi.Özellikle temizlik konusunda önemli hizmetleri oldu.Projeyide hazırladı.Önümüzde yerel seçim sonrası ilk çalışmanın mutlaka kapalı çarşı için olması gerekiyor.Elazığ Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak kişinin mutlaka bizim bu sorunumuz çözmesi gerekiyor.’’dedi.

 

HIRSIZLIK OLAYLARI VAR

10 esnafın restorasyon beklediğini ifade eden Başkan Emir,’’Çarşımızın  en büyük sorunlarından bir tanesi güvenlik konusudur.Özellikle geceleri esnaf dükkanlarına gitmekten korkuyor.Geçtiğimiz gün esnafımızın iş yerine hırsız girip,30 Bin TL’sini çaldı.Geceleri kimliği belirsiz kişiler ateş yakıyorlar.Uyuşturucu kullanan ve tinercilerin uğrak mekanı haline geldi.En azından ekiplerin düzenli olarak çarşımızda gezmesi gerekiyor.Bekçi talebimiz olmuştu.İnşallah bu sorunumuzda çözülür.’’dedi.

 

MOBESE YOK

Yargıç Emir,’’3 tane güvenlik kamerası istedik.İnşallah kameralarımızda takılırsa güvenlik konusunda bir tedirginliğimiz olmayacak.Valimize bu talebimizi ilettik.Tarihi bir çarşının güvenlik konusunda sorun yaşamaması lazım.’’dedi.