ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan ''Millet Bahçesi'' için çalışmalar başladı.İhalenin ardından 30 bin metrekarelik alan da inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) içerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı Elazığ Millet Bahçesi’nin yapımına başlanıldı.

 

MERKEZİ BİR KONUMDA OLACAK

Elazığ-Malatya kara yolu üzerinde, Atatürk Caddesi ve Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi'nin kesişim noktasında bulunacak millet bahçesi, vatandaşın yeşille bulaşabileceği, sosyal aktivitelerini gerçekleştireceği ve rahatça vakit geçirebileceği merkezi konumda olacak.

İHALEYE 21 FİRMA KATILMIŞTI

TOKİ tarafından ihalesi 29 Ocak tarihinde   gerçekleştirilen millet bahçesi projesine 21 firma katılmıştı. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından, ihaleyi kazanan firma projenin inşaatına başlayacak ve 4 ay içerisinde tamamlayacaktı.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün eski yerine yapılacak olan Millet Bahçesi’yle ilgili ihalenin yapılmasının ardından 30 bin 616 metrekarelik alana kurulacak bahçe için inşaat çalışmaları devam ediyor. Elazığ Millet Bahçesi'nde yürüyüş parkurları, tematik bahçeler, etkinlik alanları ve seyir terasları da yer alacak.

ŞEHİTLER MEYDANI DA BULUNACAK

30 bin 616 metrekarelik alana kurulacak bahçenin içerisinde, bin 500 metrekarelik alanda, projenin temel bileşeni olarak her yönden görülecek biçimde tasarlanan Şehitler Meydanı da bulunacak.

435 METREKARELİK ALANA MİLLET KIRAATHANESİ

Elazığ Millet Bahçesi projesi içerisinde, 435 metrekarelik alanda millet kıraathanesi de yapılacak. Millet kıraathanesinin içerisinde okuma salonları, kütüphane, dinlenme alanları gibi donatılar olacak. 305 metrekare kapalı alanı, 130 metrekare terası olacak millet kıraathanesinde kitap okuyup ders çalışacak öğrenciler, ücretsiz internet ve ikramlardan yararlanacak.

HER MEVSİM GÜÇLÜ BİR BİTKİSEL PEYZAJ DOKUSU OLACAK

Millet bahçesinde yer alan tematik bahçelerin bitkisel peyzaj tasarımında lale, sümbül, gül, mevsimlik çiçekler ve yer örtücü bitkiler kullanılacak. Her mevsim güçlü bir bitkisel peyzaj dokusu sunacak millet bahçesinin bu özel siluetini yansıtmak üzere, bin 300 metrekarelik alanda yansıtma havuzu yapılacak. Elazığ Millet Bahçesi'nde koşu, yürüyüş ve gezinti parkurunun kenarında, bahçenin girişlerine yakın noktalarda 5 de çeşme yer alacak.