ÇADIR YERİNE GÜVENLİ KONUTLAR

ÇADIR YERİNE GÜVENLİ KONUTLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde meydana gelen 6.8 şiddetindeki büyük deprem sonrasında Kızılay ve AFAD ekipleri tarafından şehrin muhtelif mahallelerinde kurulan çadırlarda yaşayan vatandaşlar oldukça zor günler geçiriyor.

Hava şartlarının elverişsiz olduğu bugünlerde gece saatlerinde eksi 6’ya varan ayaz, çadırlarda kalan insanların mağduriyetini gözler önüne seriyor.

Elazığspor tesisleri yanında bulunan İl Özel İdaresi’ne ait arsaya kurulacak olan konteyner kent ise ne kadar çare olur bilinmez ama şehrin güvenli bölgeleri olan Şahinkaya, Çaydaçıra ve Hilalkent gibi mahallelerde bulunan yeni yapılara depremzedelerin yerleştirilmesi elzem.

İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlarının Elazığ’da bulundukları şu günlerde Afet Koordinasyon Merkezi’nin bu konuya acil bir şekilde çözüm bulması gerekiyor.

 Hali hazırda biten yapılarla kira sözleşmesi yapılmalı ve 12 ay süreyle vatandaşın mağduriyeti giderilmelidir.

 Meteoroloji’den gelen hava tahmin raporlarına göre önümüzdeki haftadan itibaren kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek don olaylarına karşı vatandaşın sağlıkla ilgili sorunlarının artmaması adına, çadırda bulunanların behemehâl sağlam yapılara yerleştirilmesi devletin en asli görevidir.

 Afet Koordinasyon Merkezi tarafından oluşturulacak komisyonla, mahallelerde çadırda kalan vatandaşların bir an önce sağlam yapılara yerleştirilmesi adına ev sahiplerinin de üzerine düşeni yapması ve kira fiyatlarını makul düzeyde tutmaları insanlığın bir görevi olacaktır.