BÜYÜKBAŞ, MİLLİ EĞİTİMDE DEĞERLENDİRİLMELİYDİ

Yerel haber ajansları 'Hemşerimiz Büyükbaş'a önemli görev' diye geçtiler haberi ama biz ülke adına bir kayıp olduğu için çok da sevinemedik.

BÜYÜKBAŞ, MİLLİ EĞİTİMDE DEĞERLENDİRİLMELİYDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı olarak görevini yürüten ilimiz eski Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, MEB Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği görevine atanmış.

Değerli Büyükbaş için eğitim ataşeliği çok daha prestijli ve özlük hakları itibarıyla daha avantajlı bir görev olabilir. Kendisinin ilerde daha üst makamlara edeceği terfiler için de iyi bir referans kaynağı olabilir. Ancak bu atama Büyükbaş için bir kazanım olsa da başarı derecesi  oldukça düşük  Türk eğitimi için büyük bir kayıp olmuştur.

İlimizdeki il müdürlüğü yaptığı dönemlerde bakanlığın aklına bile gelmeyen toplam kalite yönetimi ve başarı odaklı çalışmalarla eğitim düzeyini önemli bir noktaya getiren, tek kelime ile işi gücü eğitim ve başarı olan bir otoritenin, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Müsteşar ya da Genel Müdür seviyesinde değerlendirilmesi gerekirdi.

Türkiye’nin ve Ak Parti’nin en büyük handikaplarından biri de beyin israfı. İşinin uzmanı ve idealist isimler bir kenara itilip köreltilirken, diğer taraftan kendinde olmayan yetenek ve kabiliyetleri varmış gibi gösteren yeteneksiz  ve şovmen kimseleri, sırf kendilerine yarenlik yapıyor diye önemli görevlere atamaları…

Karakterli ve kendi reklamını yapmayacak kadar kaliteli isimler ne yazık ki hakkettiği değeri görmedi, görmeyecek. Bunu yapanların da doğal olarak ömrü çok uzun olmayacak. Demedi demeyin….