Butik stad incelendi

Elazığspor Kulübü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren'le birlikte Doğukent'te yapımında son aşamaya gelinen Butik Stadyum'da incelemeler yaptı

Butik stad incelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

TFF 2. Lig’de mücadele eden Elazığspor ve TFF 3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediyespor’un yeni sezonda iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak olan Doğukent Butik Stadı incelendi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren refakatindeki ziyarete Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş, Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca ile basın mensupları katıldı.

ÖZTÜRK: “ELAZIĞ’IN BÖYLE KOŞACAK BÜROKRATLARA İHTİYACI VAR”

Yapılan incelemelerin ardından ilk olarak açıklamalarda bulunan Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk, “Öncelikle müdürümüze teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon bizi sentetik sahada oynatabilme adına emek verdi. Genç kardeşimiz. Elazığ’da böyle koşacak bürokratlara ihtiyacımız var. Kendisiyle böyle bir gözlem yapalım dedik. Forma kampanyamıza da destek vermişti. Kendisine forma hediye ettik. Yeni sezonda bu sahada maçlarımızı oynayacağız. İl Müdürümüzü destekleyen büyüklerimize de teşekkür ediyoruz. Belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve özellikle Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ediyoruz. Burası sentetik çim saha idi. Kendisinin doğal çim olması adına ciddi gayretler gösterdi. Bu arada Milletvekilimiz Metin Bulut bey ile görüştüm. Bir müjde daha verdiler. Şimdiden hayırlı olsun ve kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

TRANSFER TAHTASI AÇILACAK MI?

Başkan Öztürk konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Transfer tahtası Eylül ayının 22’sine kadar uzatıldı. Bunun için çalışıyoruz. Önelikle kulüp lisansı çalışmalarımız var. Puan cezası almamamız adına. Zaten lisans ile transfer tahtası örtüşüyor. Transfer tahtası konusunda 8 dosya var. Toplam borç 28 Milyon TL. Tabi bu rakamın tamamını verip açmayacağız. El birliğiyle bu sorunu çözmemiz gerek. Yeni vali beyle görüştük. Kendisi de futbola duyarlı. Levent hocamızı geçmişten tanıyan bir isim. Futbolun içerisinden bir valinin ilimize tayin edilmesi bizi mutlu etti. Belediye başkanımız zaten sporun içinden geliyor. Arazi ile ilgili dilekçemizi verdik. Kulüp lisansı ve transfer tahtasıyla ilgili bir durum. Müracaatımızı yaptık. Giden valimiz bunu imzalayamadı ancak yeni valimizin talimatıyla kira sözleşmemizi yapıp dosyamıza koyacağız. Kulağımıza çirkin söylentiler geliyor konteyner kentle ilgili. Bütün araziye ben kira sözleşme yaparım. Kimse heveslenmesin. Stadyum yıkıldı. Elazığspor’un düştüğü durum ortada. Kimse arazi zerinde planlama yapmasın. 155 dönüm arazimiz var ve buna imza atarım. Forma kampanyasında taahhüdünü yerine getirmeyenler konusunda biz insanca davrandık. Neredeyse 1 sene oldu. Hala beklentimiz olan kişiler var. Onlara da ayıp etmeyelim diyoruz. Bugün piyasada bir krizi var. Bu aşamada her gün Elazığspor’a vefa gösteren bir isim bunu ödemediyse bunu açıklayıp rencide etmeyi doğru bulmuyoruz. Ancak orada şov yapan bazı isimleri açıklayacağım.”

“NEDEN ŞAMPİYON OLMAYALIM?”

“Şu an 32 oyuncuyla biz antrenman yapıyoruz. Kötünün kötüsünü düşünecek bir hocaya sahibiz. Kadir Bekmezci bir ameliyat oldu. Murat Ceylan annesi ve babasından ötürü katılamadı. Yiğitcan’ın sözleşmesi bitti ve kendisiyle temas halindeyiz. Bizim amacımız 2. Lig’de elimizi kolumuzu sallayarak oynamak. Deprem sorunu covid-19’un etkisiyle unutuldu. Bizim konteyner kent sorunumuz da var. Bakanlarımızdan, devletimizden Allah razı olsun. Depremden biz etkilendiğimizi sölemiştik ve koronavirüs de bunu baltaladı. Benim derdim 2. Lig değil. Biz şu an mevcut kadromuzla maçlara çıkarız. Hocamız da bizleri sevdi. Bursaspor’dan teklif geldi ve Levent Eriş hocam gitmedi. Biz transfer tahtasını açmayız ve elimizi kolumuzu sallayarak 2. Lig’de oynarız ancak derdimiz bu değil. Her zaman söylüyorum. Hedefi şehir koyacak. Hedefimiz 2. Lig ise bu şehre yakışmıyor. Transferlerde abartı yapmayacağız. Gençlerimizi de bırakmayacağız. Neden şampiyon olmayalım? Elazığspor en büyük STK’sı ve ben her yerde konuşurum. Talep ederim Elazığspor için. Bu sezon 3 bin kişiye oynayacağız. 2021 yılında 33 bin taraftara oynayacağız. Bu önemli. Siyasilerimiz de bunu önemser.”

EREN: “YÜKLENİCİ FİRMADAN TESLİM ALIRSAK…”

Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren konuşmasında, “Stadyumda şu an çalışmalar devam ediyor. Yüklenici firma normal sürede bitiremedi ve biz deprem ve koronavirüs pandemisi nedeniyle firmaya uzatma vermiştik. 144 kişilik rakip takım tribünü devam ediyor. Kale arkalarını kapatmayı düşünüyoruz. Kutu gibi bir sahamız olacak. Elazığspor geçici olarak burada oynayacak. Şehir stadyumu tamamlanınca bu sahayı amatöre bırakacağız. Sahamız şu anda hazır. Yüklenici firmadan teslim alamadık sadece. Bize mevzuat gereği bura teslim edilirse kalan çalışmaları tamamlayacağız. Yüklenici firmadan teslim alırsak burayı 15-20 gün içinde burayı teslim alırız” ifadelerini kullandı.

KOCA: “ELAZIĞSPOR’U DAHA İYİ YERLERDE GÖRMEK TEMENNİSİYLE…”

Sahayı inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca,

“Bugün burayı gezdik gördük. Sayın kulüp başkanımız ve Gençlik Spor İl Müdürümüz ile birlikte. Buranın yapımına başlandığı günden beri takibimizi sürdürüyoruz. Bu konuda Sayın Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Abdulsamet Eren’e şükranlarımız sunuyorum. Başladığı günden beri İl Müdürü gibi değil de taşeron firma yetkilisiymiş gibi ekibiyle önemli çalışmalar gerçekleşti. Makamı dışında bütün süresini bu sahalarda geçirdi. Ortaya böyle güzel bir saha çıkmasına vesile oldu. Az önce Sayın Öztürk’ün bahsettiği gibi yeni bir müjdeyle kamuoyunun karşısına çıkıldı. Sayın Metin Bulut’un girişimleriyle yeni bir tribün yapılacak. Bu vesileyle ben Sayın Milletvekilimiz Metin Bulu’a şükranlarımı sunuyorum. Elazığspor’u bundan sonraki süreçte daha iyi yerlerde görme temennisiyle başarılar diliyorum.” diye konuştu.

ERİŞ: “HERŞEYİ UNUTMAK İSTİYORUZ”

Sahaları inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise, “Elazığ’da olmanın onurunu yaşıyoruz. Sahalarla ilgili bilgi birikimlerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Bu işte emek veren, gönül veren ve ter akıtan herkese şükranlarımı sunuyorum. Çünkü önemli değer bunlar. İnşallah geçici olarak bu sahayı kullanacağız. Sahanın güzelliğini söylemeden geçemeyeceğim. Bu sahayı bir deplasman haline çevirmek istiyoruz. Görüntü hoş ve güzel ancak bize lazım gelecek olanlar 3 puanlar. Bunun için saha ile ilgili taleplerimiz olacak. Yeni sezon çalışmalarımız devam ediyor. Biz felaketi 2 kere yaşadık. Gerçekten acılar içinde her şeyi unutmak istiyoruz. Güzel bir takım hazırlamak istiyoruz. Acılardan kavrulan bir şehrin çocuklarıyız. Her ne kadar profesyonel olsak da amatör olarak bakıyoruz çünkü insan evladıyız. O yüzden burada olmak önemli. Büyük bir mücadele ediyoruz. Bu şehri mutlu etmeyi planlıyorsak daha farklı tasarımlar içerisinde olabiliriz. Bu şehrin önemli isimlerinin desteklerini alarak inşallah Elazığ’ı tekrar ayağa kaldırırız” şeklinde konuştu.