BÜROKRATLAR DEĞİŞECEK Mİ?

AK Parti'nin 31 Mart seçimlerinde Elazığ'da yaşadığı oy kaybı sorgulanmaya devam ederken, halk ile kopukluk yaşayan bürokratların değiştirileceği gündeme geldi.

BÜROKRATLAR DEĞİŞECEK Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde Elazığ’da yaşadığı oy kaybını sorgulamaya başladı.Bu nedenle Ak Parti’nin Kızılcahamam'da düzenleyeceği istişare toplantısın da oy kaybı yaşayan illerin teşkilatları hakkında önemli kararlar alınması beklenirken hizmet noktasında sınıfta kalan ve halkta karşılığı olmayan bazı bürokratların da değiştirilmesi konusunun gündeme geleceği belirtildi.

BÜROKRATLAR NE İŞ YAPIYOR?

Milletvekili ve Belediye Başkan adaylarını belirlerken ciddi kriterleri ön plana çıkaran Ak Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı oy kaybının nedenleri arasından bazı bürokratların halk ile diyalog kuramaması ve sorunları tespit edememesine bağlıyor.

 BÜROKRATLARIN PERFORMANSI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Bu kapsamda özellikle Elazığ’da görev yapan bürokratların performansları göz önüne alınarak, vatandaşların memnuniyetleri hakkında çalışmalar yapılacak. Görev yaptığı kurumun performansı, proje konusunda üretkenliği ve vatandaşa hizmet noktasındaki çalışmaları göz önüne alınacak.

MİLLETVEKİLLERİ BÜROKRATLARI TAKİP EDİYOR

Ak Parti Elazığ Milletvekilleri, Ak Parti Genel Merkezinin talimatları doğrultusunda Elazığ’daki  bürokratları ciddi takibe alınacak. Masa başında oturarak hizmet üretemeyen ve halkın taleplerine karşılık veremeyen bürokratlar belirlenecek ve görevlerine son verilecek. Ak Parti misyonuna uygun hizmetlerin yapılıp yapılmadığı araştırılacak, başarısız olanlar görevden alınacak ve yerlerine proje üretmeyi seven ve halkta karşılığı olan bürokratlar atanması planlanıyor.

BÜROKRATLAR HEYECANSIZ

Halka hizmeti ön planda tutan Ak Parti hükümeti,  bu hizmetleri halka ulaştırma noktasında önemli bir basamak olan bazı Bölge ve İl Müdürlerinin Elazığ’da istenen hizmet seviyesine gelmediği belirtiliyor. Birçok il müdürünün kendi bakanlığının gerçekleştirdiği projelere yetişme noktasında geride kaldığı ve halkın gönlünde yer edinemediği için değişimin gerçekleşeceği belirtiliyor.

RAPOR HAZIRLANDI

Özellikle kurumlarında belirli bir ciddiyet oluşturamayan bürokratlar için Elazığ’a ciddi değişimlerine yaşanacağı belirtildi. Elazığ Hakimiyet Gazetesi Haber Merkezinin aldığı bilgiye göre,Elazığ’da halkın taleplerine karşılık veremeyen bürokratlar için detaylı bir raporun hazırlandığı ve önümüzdeki günlerde değişimin yaşanacağı belirtildi.

MEDYADA HİZMETLERİ TAKİP EDİLECEK

Medyada yaptığı hizmetler ve halktaki karşılığının dikkate alındığı raporda kurumun sorun çözme yeteneği ve vatandaşların görüşleri de yer aldı. Ak Parti misyonuna uygun olmayan ve hizmeti öncelikleri arasına almayan bürokratlar için önümüzdeki günler oldukça hareketli olacak.

MİLLETVEKİLLERİ SORUMLU OLACAK  

Bürokratların başarılı yada başarısız oldukları konusuna ilin milletvekilleri sorumlu olacak.Halkın görüşleri alınmadan ve çalışan bürokrat yerine, hatır ile atanan bürokratların önüne geçilecek.Bu kapsamda Elazığ’da daha önce görev yaptığı müdürlükler de başarılı oldukları halde görevden alınan bazı bürokratların tekrar atanması gündeme gelebilir.