BURADA GELECEK VAR

SAADET PARTİSİ İLE KAVGALI BİR ŞEKİLDE YOLLARINI AYIRAN FATİH ERBAKAN'IN KURDUĞU YENİDEN REFAH PARTİSİ İLK KEZ KONGREYE GİDİYOR

BURADA GELECEK VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın liderliğinde, 23 Kasım 2018'de kurulan Yeniden Refah Partisi'nde, yarın gerçekleştireceği ilk kongre heyecanını yaşanıyor.

SAADET’LE OLAYLI KOPUŞ

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatından sonra Saadet Partisi yönetimi ile düştüğü görüş ayrılığı ile Balgat’ta bulunan parti genel merkezinin mahkeme kararı ile boşaltılmasının ardından köprüleri atan ve “Yeniden Refah  Partisini kurarak siyasete atılan Fatih Erbakan, ilk kez seçimli bir kongre yaparak genel başkanlığını tescillemiş olacak.

SİYASETTE YENİ YÜZ VE HEYECAN

Kurulduğu günden beri her şeyi reddeden ve itiraz eden bir muhalefet anlayışı yerine doğruların yanında olan, başta sınır ötesi operasyonlar ile yerel seçimlerde çekincelerini de ortaya koymak suretiyle Saadet’in aksine CHP adayları yerine Ak Parti’nin adaylarına destek veren Fatih Erbakan’ın bu tavrı olumlu bulunmuş ve takdir edilmişti. 

ERBAKAN’IN YOLUNDA

Türk siyasetinin en önemli simalarından olan ve hükümette bulunduğu kısa süreler içerisinde bile önemli hizmetlere imza atan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi çizgisini takip eden ve ondan aldığı siyasi nezaket ve manevi sorumluluğu en iyi bir şekilde temsil eden Fatih Erbakan’ın halkın gönlünde de özel bir yeri var.

MİLLETVEKİLLİĞİNİ REDDETMİŞTİ

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet ittifakı listesinden kendisini Konya milletvekili adayı gösterilmesi teklifini kabul etmeyerek kendine yüklenen siyasi misyona sadık kalan ve milli görüş geleneğini yaşatma adına kesin milletvekili olacağı imkânını  bile reddeden Fatih Erbakan, ülkenin gelecek siyasi hayatına damgasını vuracak gibi gözüküyor.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Parti tarafından kongre dolayısıyla 1,5 ay önce oluşturulan tertip komisyonunca tanıtım, organizasyon ve Siyasi Partiler Kanunu'nca yapılması gereken hukuki çalışmalara yönelik hazırlıklar tamamlandı.

Genel Başkan Fatih Erbakan'ın tek aday olacağı kongre, Ankara Spor Salonu'nda yarın "Burada Gelecek Var" sloganıyla gerçekleştirilecek.

Kongrede, 50 asil üyenin bulunacağı Merkez Karar Yürütme Kurulu listesi oylamaya sunulacak ve yeni parti müziği dinletilecek.

İL KONGRELERİ TAMAM

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tanıtma Başkanı Zafer Emanetoğlu, 76 ilde kongrelerin tamamına yakınını yaptıklarını, "Burada Gelecek Var" sloganının partilerini millete anlatan önemli bir slogan olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Türkiye'nin siyasette gelecek umudu olan genç bir liderimiz var. Genç bir genel başkanın genç kadrosuyla bir bakıma görücüye çıkacağı kongreyi gerçekleştireceğiz. Genel sloganımızın yanı sıra alt sloganlarımızda adalet, refah, huzur, gençlik, heyecan ve saygınlık konularına vurgu yapıldı. Biz bu sloganları hamaset olsun diye söylemiyoruz. İnşallah bunların tamamını gerçekleştirecek bir anlayışla kongreye ve geleceğe hazırlanıyoruz."

SİYASETE ZERAFET

Kongre salonunun içinde ve dışında yer alacak şekilde yaklaşık 30 bin kişinin katılmasını beklediklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, "Siyasete zarafet getireceğiz hedefiyle yola çıktık. Çünkü son yıllarda özellikle siyaset ile siyasetçinin dili çok keskinleşti ve hoyratlaştı. Bu manada Genel Başkanımız önemli bir misyonu yerine getiriyor. Söyleyeceklerini belli bir üslup ve nezaket içerisinde söylüyor." diye konuştu.

ELAZIĞ’DAN 16 OTOBÜS

Yeniden Refah Partisi Genel Kuruluna Elazığlı hemşerilerimizin katılmalarını sağlamak için çalışma yapan Elazığ İl Başkanlığına yoğun bir müracaat oldu. Yaklaşık 760 partiliyi Ankara’ya götürmek için 16 otobüs kiralandığını, uçak ve kendi özel araçları ile kongreyi takip etmeye gidenlerin sayısının 1000’i geçebileceği ifade ediliyor.  

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Birçok köklü ve milletvekili sayıları çok olan partilerin gençlik kollarının varlıkla yokluk arasındaki pasiflikler, gençlerde karşılık bulacak hiçbir faaliyet yapamamalarına karşın Yeniden Refah Partisi bünyesinde binlerce idealist gencin bulunduğuna ve bu dinamizmin partiyi çok iyi noktalara taşıyacağına dikkat çeken siyasi gözlemciler, kongreye katılım noktasında gençlerin oranının oldukça yüksek olduğunu ifade ettiler.

Bugün saat 18.00’da Kültürpark’tan hareket edecek kongre otobüslerinin sabah saatlerinde Ankara’da olması kongrenin ardından akşam saatlerinde Elazığ’a hareket etmeleri bekleniyor.