Bulut: 'Profesyonele verilen değer amatöre de verilmeli'

Amatör Futbolcular Federasyonu Elazığ Şube Başkanı Tekin Bulut, amatör liglerin bir an önce başlatılması çağrısında bulundu

Bulut: 'Profesyonele verilen değer amatöre de verilmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020-2021 Futbol Sezonu’nda Türkiye Futbol Federasyonunca başlatılan Profesyonel Futbol Ligleri sonrasında Amatör Küme Ligleri’nin askıya alınması ve Ekim Ayı sonunda yeniden değerlendirileceği yönünde alınan kararın amatör spora gönül vermiş ve ekmeğini bu spordan kazanan binlerce sporcuyu ve antrenörü üzmeye devam ediyor. Sosyal medyada "#AmatoreDokunma, #AmatöreSahipÇık, #AmatörlerÖlüyor" gibi birçok etiketle sesini duyurmaya çalışan amatör sporcular oldukça endişeli. Evlerini nasıl geçindireceklerini, borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşündüklerini bildiren amatör futbolcular aylardır para kazanamadıklarını ifade ediyorlar.

Amatör Futbolcuların bu haklı haykırışlarına bir destekte Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Elazığ Şube Başkanı Tekin Bulut’tan geldi. Kısa adı AFF olan Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Elazığ Şube Başkanı Tekin Bulut, amatör olmadan profesyonel olunmayacağının altını çizerek amatörlerin askıya alınıp durulması ve sorunun bir türlü çözülememiş olması herkes gibi kendilerini de derinden yaraladığını belirtti.

“AMATÖR OLMADAN PROFESYONEL OLUNAMAZ”

Bulut ekmeğinin peşinde koşan haklarını arayan sporcu kardeşlerinin yanında olduklarını ifade ederek; “Ümit ediyorum ki ülkemiz bu illetten biran önce arınır ve herşey normale döner. Söz konusu eğer eşitlikse profesyonel liglere verilen değeri umarım kategorimizdeki çocuklarda görür. Çünkü bu çocuklar fazlasını hak ediyorlar. Amatör Branş olmadan profesyonel olunamaz. İlimiz baz alınırsa sportif tesisleri, sahaların artması ilimiz sporu için sevindirici bir olay. Virüs sadece bu amatör ligde mi var? İnsanlar evlerine ekmek götürüyor aile geçindiriyor Bu süreçte ekmeğinin peşinde koşan, haklarını arayan kardeşlerimizin yanındayız. Yetkililerin, TFF’nin ve bilim kurulunun bu soruna bir çare bulmalarını ümit ve temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.